5 redenen om vaker zeewier te eten

Yes: zeewieren zijn echte superfoods. En om déze vijf redenen zou je ze vaker moeten eten.

5 redenen om vaker zeewier te eten

We eten het hier in het westen niet zo veel, maar zeewieren zijn onwijs gezond. Zó gezond zelfs, dat ze zo in het boerenkool-tarwegras-spirulina-rijtje passen. Yes: zeewieren zijn echte superfoods. En om déze vijf redenen zou je ze vaker moeten eten.

1. Veel voedingsstoffen (maar weinig calorieën)

Zo bevatten zeewieren over het algemeen veel jodium, vitamine A, B en C, magnesium, calcium, antioxidanten én opvallend veel ijzer (vaak zelfs meer dan rood vlees).

2. Goede bron van oplosbare vezels

Daardoor stillen ze de trek en zijn ze goed voor je darmen.

3. Plantaardige bron van eiwitten

Mocht je nog op zoek zijn naar een plantaardige bron van eiwitten: zeewieren zijn een mooie keuze, en dan met name de zeewier genaamd 'dulse'.

4. Mooie huid

Zeewier zit niet alleen vol goede stofjes voor je huid, zoals zink en omega’s, maar helpt je huid ook ontgiften, waardoor ze er jonger en frisser uit zal zien.

5. Minder honger

Zeewieren bevatten het stofje chlorophyl: het groene kleurpigment dat je onder andere een vol gevoel geeft, de schadelijke effecten van het eten van gefrituurd voedsel minimaliseert en vrije radicalen neutraliseert.

Een paar populaire zeewiersoorten: kelp, nori, kombu, arame en wakame. Verwerk ze in noodles, strooi gedroogde zeewier over salades, verwerk ze in een wokje: heerlijk!

Lees ook: