Van rozemarijn leef je langer

Er zijn veel theorieën over hoe je langer blijft leven. Yoga oefeningen doen, op vakantie gaan... Maar volgens onderzoek leef je écht langer van rozem

Van rozemarijn leef je langer

Er zijn duizenden theorieën over hoe je langer blijft leven. Yoga oefeningen doen, regelmatig op vakantie gaan... We hebben ze allemaal al gehoord. Maar volgens een nieuwe studie van de University of California, de San Diego School of Medicine en de University of Rome La Sapienza helpt dit kruid écht. 

De onderzoekers zijn het Italiaanse dorp Acciaroli aan het bestuderen waar zeker 300 mensen leven die zo'n honderd jaar oud zijn en zo'n 45 procent van de totale bevolking van het dorp vertegenwoordigen. Volgens de onderzoekers zijn er verschillende factoren waarom de mensen zo oud worden in Acciaroli, maar de nummer één reden: ze koken veel met rozemarijn. Voedingsdirecteur Jaclyn London van de Good Housekeeping Institute:

Rozemarijn wordt voor alles gebruikt. Voor groenten, vis en vlees, als garnering op soep en salades en zelfs in desserts komt het voor. Deze manier van koken, met natuurlijke ingrediënten zorgt voor gewichtsverlies, voorkomt chronische ziekten en zorgt ervoor dat je langer leeft.

Makkelijk in gebruik

Bovendien is dit kruid ook nog eens erg makkelijk om mee te koken. Je kan het eigenlijk overal aan toevoegen.

Kruiden en specerijen geven je eten smaak zonder extra zout te moeten toevoegen, dus ze zijn ideaal voor mensen die een risico hebben op hart- en vaatziekten.

Lees ook:

Bron: goodhousekeeping.com