Handleiding voor persoonlijke hygiëne

Handleiding voor persoonlijke hygiëne. Simpele dagelijkse dingen als handen wassen en tandenpoetsen doen we bijna allemaal op de verkeerde manier.

Handleiding voor persoonlijke hygiëne

Een vies feitje: volgens onderzoek wast 15 procent van de Amerikanen hun handen niet na een toiletbezoek. Maar ook al doe jij dat wel, dan doe je het waarschijnlijk nog niet goed.

Nee, echt niet. Simpele dagelijkse dingen als handen wassen, oren schoonmaken, teennagels knippen en tandenpoetsen doen we bijna allemaal op de verkeerde manier. Daarom een handleiding voor persoonlijke hygiëne:

1. Handen wassen. Maak je handen eerst nat met warm of koud water en gebruik daarna zeep. Scrub minstens twintig seconden voordat je ze afspoelt.

2. Oren schoonmaken. Blijf van die wattenstaafjes af: ze duwen oorsmeer juist dieper in je oorkanaal. Bovendien bevat oorsmeer juist antibacteriële eigenschappen. Als je je oren toch wil schoonmaken, laat het dan door een arts doen.

3. Teennagels knippen. Gebruik een nagelknipper die je alleen voor je tenen gebruikt. Knip je nagels recht af en niet te kort om ingegroeide nagels te voorkomen. Knip de nagelriemen niet af, dat kan infecties veroorzaken.

4. Tandenpoetsen. Gebruik een beetje fluoride tandpasta en een zachte tandenborstel. Beweeg de borstel voorzichtig van achter naar voor en ga langs al je tanden en je tong. Poets twee keer per dag twee minuten.

Lees ook:

Bron: health.com