Waarom menstruatiepijn niet serieus genomen wordt

Waarom menstruatiepijn niet serieus genomen wordt? Veel dokters nemen gewoon niet de tijd om met de patiënt te praten over wat er echt aan de hand is.

Waarom menstruatiepijn niet serieus genomen wordt

Iedere vrouw weet dat menstruaties niet echt prettig zijn. Zo'n 29 procent van de vrouwen lijdt aan ernstige periodes van pijn op regelmatige basis. En toch geven dokters toe dat menstruatiepijn niet altijd zo serieus genomen wordt in de medische wereld. Waarom niet?!

Dokter Sherry Ross vertelt de reden aan Cosmopolitan.com: veel dokters nemen gewoon niet de tijd om met de patiënt te praten over wat er echt aan de hand is daar beneden.

Doctors need to be asking specific questions. Think: How disruptive are the cramps? Do they cause you to miss work or school? Are you unable to exercise because of them?

Pijn verminderen

Als dokters dat wel doen, kan er ook echt naar een oplossing gezocht worden. Want ja: er zijn dingen die de pijn kunnen verzachten. Zoals acupunctuur en acupressuur en het innemen van kruiden als saffraan, selderij en anijs. Volgens experten van American Family Physician kunnen ook thiamine en vitamine E de pijn verminderen. The National Institutes of Health raadt dan weer aan om volle granen, mager vlees en vis te eten. En volgens Ross kun je maar beter minderen met cafeïne, suiker en zout.

Speak up!

Wees vooral niet beschaamd om een dokter op te zoeken. Dokter Ross:

It can help to book a gynecological appointment just to discuss menstrual pain.

Wat je ook doet: verzwijg het niet. Veel vrouwen hebben last van menstruatiepijn. Het is niets om je voor te schamen en hoe meer open we erover zijn, hoe meer artsen ons in de toekomst hopelijk wél serieus nemen.

Bron: goodhousekeeping.com