Dé leeftijd voor een baby

Dé leeftijd voor een baby. Zit jij soms ook met je handen in het haar omdat iedereen om je heen kinderen krijgt? Relax: je kunt beter nog even wachten

Dé leeftijd voor een baby

Dé leeftijd voor een baby. Zit jij als twintiger soms ook met je handen in het haar omdat iedereen om je heen kinderen begint te krijgen? Uit een onderzoek uit 2013 blijkt dat de meeste vrouwen hun eerste kind krijgen rond de 26. Maar relax: je kunt beter nog even wachten.

Wil je slimme kinderen? Wacht tot je dertig bent

Onderzoekers aan de London School of Economic analyseerden data van de Millennium Cohort Study waarbij 18000 kinderen gevolgd werden om te zien hoe de leeftijd van de moeder de groei en ontwikkeling van het kind beïnvloedt. De gouden jaren? Tussen de dertig en veertig jaar.

Het resultaat werd gepubliceerd in de Biodemography and Social Biology. Daarin staat dat baby's die een moeder hebben van in de dertig meer kans hebben om later intelligent te zijn dan baby's die een moeder hebben van in de twintig of veertig. Dit is waarom:

First-time mothers in their 30s are, for example, likely to be more educated, have higher incomes, are more likely to be in stable relationships, have healthier lifestyles, seek prenatal care earlier and have planned their pregnancies.

Kinderen veertigers vaak te dik

Vrouwen in de veertig geven hun kinderen meer borstvoeding, lezen meer voor en roken minder. Maar ze hebben meer kans om te dikke kinderen te hebben. Dit komt omdat ze niet meer zo fit zijn als twintigers en dertigers en daarom minder met hun kinderen spelen.

Bron: goodhousekeeping.com