Gezondheidsles van de celebs

Gezondheidsles van de celebs: schaam je nooit over je ziekte, aandoening of behandeling. Deze vijf beroemde vrouwen leerden ons veel bij dit jaar.

Gezondheidsles van de celebs

Gezondheidsles van de celebs: schaam je nooit over je ziekte, aandoening of behandeling. We zijn allemaal mensen en hebben allemaal wel eens te kampen met gezondheidsproblemen, hoe healthy onze lifestyle ook is. Deze vijf beroemde vrouwen hebben ons heel wat bijgeleerd dit jaar en de ogen van velen geopend.

1. Angelina Jolie scheef een emotionele brief in de New York Times over haar beslissing om haar eierstokken en eileiders preventief te laten verwijderen. Eerder liet ze ook al haar borsten weghalen. De actrice had namelijk 87 procent kans op borstkanker en 50 kans op eierstokkanker. Wat deze beslissing zo inspirerend maakt, is dat Angelina openlijk uitkwam voor haar angst voor kanker. Dit zorgde ervoor dat ook andere mensen hun angst meer durfden te uiten.

2. Selena Gomez leerde ons om er nooit vanuit te gaan dat jij weet waar een ander doorheen moet. Er gingen namelijk geruchten dat de zangeres opgenomen was voor een verslaving in 2013, maar dit jaar vertelde Selena de echte reden voor haar time off: ze werd behandeld omdat ze lupus had.

3. Avril Lavigne praatte dit jaar openlijk over de ziekte van Lyme waar ze aan leed. Hiermee gaf ze meer kenbaarheid aan de ziekte en zorgde ze ervoor dat mensen zich nu beter beschermen tegen teken.

4. Chrissy Teigen bleef maar de vraag krijgen wanneer ze aan kinderen zou beginnen met John Legend. Uiteindelijk vertelde ze dat ze problemen hadden om zwanger te worden. Gelukkig heeft het stel inmiddels hun eerste kindje in hun armen mogen sluiten.

5. Hayden Panettiere schaamt zich niet voor haar postnatale depressie. Ze vertelde er eerlijk over en maakte duidelijk dat het niet zomaar om de baby blues gaat. Ze liet zich zelfs opnemen in een kliniek.

Bron: health.com