Apart slapen is goed

Apart slapen is goed. Koppels die apart slapen, hoeven niet per se problemen te hebben. Integendeel! Het zorgt juist voor meer intimiteit.

Apart slapen is goed

Apart slapen is goed. Koppels die apart slapen, hoeven niet per se problemen te hebben. Integendeel! Een sex expert zegt dat het juist voor méér intimiteit zorgt.

Niet gemaakt om samen te slapen

Schrijfster Rachel Kramer Bussel van het boek Dirty Dates: Erotic Fantasies for Couples vertelt aan Yahoo! Health dat haar relatie veel beter is sinds ze niet meer naast haar vriend slaapt:

We kwamen er achter dat we gewoon niet geschikt zijn om naast elkaar te slapen. We sliepen allebei slecht en werden daardoor knorrig en gemeen tegen elkaar.

11 tot 40 % slaapt apart

Ze is niet de enige. Verschillende nieuwe studies wijzen uit dat elf tot veertig procent van de koppels apart slaapt. Eerdere onderzoeken wezen al uit dat samen slapen slecht voor je gezondheid kan zijn en de kwaliteit van slapen tot vijftig procent kan verlagen.

Meer intimiteit

Rachel vertelt:

Ik voel me nooit gescheiden van mijn vriend. En als we samen in bed liggen, dan is dat echt omdat we het allebei willen. Niet omdat het toevallig bedtijd is.

Bron: goodhousekeeping.com