Koffie veilig voor zwangere vrouwen

Koffie veilig voor zwangere vrouwen. Blijkt uit een nieuwe studie. Yes! Toch nog iets wat we mogen als we zwanger zijn. Lees het op Happy In Shape.

Koffie veilig voor zwangere vrouwen

Koffie veilig voor zwangere vrouwen. Yes! Toch nog iets wat we mogen als we zwanger zijn. Sushi, drank en Franse kazen zijn allemaal niet toegestaan, maar koffie dus wel. Dit blijkt uit een nieuwe studie.

Studie

De Nationwide Children's Hospital in Ohio testte 2000 zwangere vrouwen in de periode 1959 tot 1974. In die tijd dronken meer zwangere vrouwen koffie dan nu. Ze maten de cafeïne levels tijdens de zwangerschap en later het IQ van de kinderen op de leeftijd van vier en zeven jaar.

Resultaten

De resultaten werden gepubliceerd in de American Journal of Epidemiology. Daaruit blijkt dat het drinken van een of twee koppen koffie per dag het IQ van het kind niet verlaagt. Een eerdere studie liet ook al zien dat cafeïne tijdens de zwangerschap niet leidt tot een verhoogde kans op obesitas bij het kind. Nog een andere studie toonde aan dat cafeïne  geen invloed heeft op de kans op een miskraam.

Let op!

Maar let op: de American Congress of Obstetricians and Gynecologists raadt aan om niet meer dan een kop koffie per dag te drinken. Let ook goed op cafeïne die verborgen zit in chocolade, thee en frisdrank en zorg dat je onder de 200 mg blijft. Ook als je borstvoeding geeft, kun je beter niet meer dan twee kopjes koffie per dag drinken.

Bron: goodhousekeeping.com