Hoe je je make-up NIET moet verwijderen

Hoe je je make-up NIET moet verwijderen lees je nu op Happy In Shape. Zo doe jij het de komende keren gewoon goed en is je huid ook weer blij.

Hoe je je make-up NIET moet verwijderen

Hoe je je make-up NIET moet verwijderen:

1. Je verwijdert je make-up helemaal niet. En zo mengt het zich met zweet en bacteriën op je huid. Bovendien droogt het je huid uit. Need we say more? Altijd je make-up verwijderen voor het slapen gaan!

2. Je wast je huid niet na het gebruiken van make-up remover. Newsflash: de remover haalt niet alles weg. Was je huid daarom altijd na gebruik.

3. Je gebruikt één doekje om alles te verwijderen. 

4. Je haalt niet alles eraf. Wat kan leiden tot een ooginfectie. Ook al heb je zes doekjes nodig: haal alle restjes mascara en eyeliner eraf. Alles!

5. Je gebruikt niet de juiste remover voor de make-up die je draagt. Als je niet zo veel op hebt, is een cleanser olie voldoende. Maar als je veel lagen draagt, heb je een zwaardere formule nodig.

6. Het water dat je gebruikt, is te heet.

7. Je gebruikt de verkeerde remover voor jouw huidtype. Als je het moeilijk vindt om jouw huidtype te bepalen, kun je altijd een afspraak maken met de dermatoloog of advies vragen bij bijvoorbeeld The Body Shop.

8. Je cleanser heeft niet de juiste pH waarden. Een gezonde huid heeft een natuurlijke pH waarde van 4.0 tot 5.5. Om dat zo te houden heb je de juiste cleanser nodig.

9. Je scrub is te hard voor je gezicht.

10. Je gebruikt een handdoek om je make-up weg te halen. Een handdoek is geen scrub. En nee, ook geen cleanser.

11. Je wrijft je huid te hard droog. Deppen!

Bron: goodhousekeeping.com