7 tips voor een goed humeur

7 tips voor een goed humeur. Je stapt niet iedere dag met het juiste been uit bed, we get it. Maar met deze tips is jouw mood zo weer opgekrikt.

7 tips voor een goed humeur

7 tips voor een goed humeur. Je stapt niet iedere dag met het juiste been uit bed, we get it. Maar met een goed humeur krijg je veel meer gedaan en houd je de mensen om je heen ook een beetje te vriend. Met deze tips die je makkelijk kunt toepassen is jouw mood zo weer opgekrikt.

1. Bloemen ruiken

Volgens een Harvard onderzoek voelen mensen zich energieker en minder angstig als ze een week lang verse bloemen in huis hebben. Goed excuus om jezelf te trakteren op een mooie bos rozen, toch?

2. Geef je geld slim uit

Uit een onderzoek van de universiteit van San Francisco kwam naar voren dat geld uitgeven aan ervaringen (zoals een weekendje weg) mensen gelukkiger maakt dan aan materiële zaken.

3. Stap over op ijskoffie

Uit onderzoek blijkt dat het drinken van vier glazen frisdrank of meer het risico op een depressie verhoogd met 30 procent, terwijl vier koppen koffie per dag het risico juist met 10 procent verminderd.

4. Neem extra vitamine D

Mensen met een lage vitamine D waarde worden namelijk sneller depressief blijkt uit onderzoek.

5. Sport regelmatig

Ligt voor de hand, maar we vergeten het nogal eens... Als je met een fitness workout begint op een leeftijd tussen de 20 en 40 jaar die je drie keer per week doet, verminder je de kans op een depressie met 16 procent.

6. Stop met Facebook

Horror! We weten het, maar probeer het gewoon eens. Uit een studie van de universiteit van Michigan blijkt namelijk dat Facebook ervoor zorgt dat mensen minder gelukkig en tevreden zijn met hun leven. Auch...

7. Mediteer

Dagelijks mediteren helpt sommige mensen hun angst te verminderen.

Bron: health.com