5x etenswaren die je moet eten als je maag van streek is

Dit moet je eten wanneer je maag van streek is.
Vrouw maag

Voor iedereen die wat verkeerds heeft gegeten, zich niet lekker voelt of nog een kater heeft van het weekend: deze vijf dingen kun je het beste eten wanneer je maag van streek is. 

1. Bananen

De zachte structuur maakt dat bananen makkelijk te eten en te verteren zijn. Ook zijn bananen oplosbare vezels die jou helpen je weer beter te voelen.

2. Griekse yoghurt

Geen problemen lactose-allergie? Dan kan Griekse yoghurt heel kalmerend werken voor je maag.

3. Zoute crackertjes

Saltines bevatten niet veel vezels, vet of suiker en dat maakt dat ze makkelijk te verteren en ook goed voor een zwakke maag zijn.

4. Gekookte groenten

Het koken van groenten maak het je maag gemakkelijker om deze af te breken. Dit geldt alleen niet bij kool, spruitjes en bloemkool, want deze groenten zijn moeilijker te verteren.

5. Eieren

De makkelijkste bron om eiwitten binnen te krijgen: eieren. Een ei bevat alle essentiële aminozuren, die je spieren nodig hebben om te herstellen - ideaal na een intensieve kracht work-out. Ook bevatten eidooiers gezonde vetten die je maag kunnen kalmeren. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f08e662e5d5b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });