Bewezen: het aanpassen van je eettijden helpt je om af te vallen

Het kan ervoor zorgen dat je maar liefst twee keer zo veel lichaamsvet verliest.

Minder eten en veel sporten werkt misschien voor sommigen om af te vallen, maar niet voor iedereen. En misschien heb je daar ook wel helemaal geen zin in. Uit onderzoek is gebleken dat het wellicht een stuk makkelijker kan. Namelijk door simpelweg je eettijden aan te passen.

Onderzoek

Uit onderzoek van de University of Surrey blijkt dat het aanpassen van je eettijden ervoor kan zorgen dat je maar liefst twee keer zo veel lichaamsvet verliest. Een onderzoeksteam volgde gedurende tien weken een groep proefpersonen. De helft van de groep ontbeet én dineerde negentig minuten eerder dan normaal, het andere deel hield zijn normale eettijden aan. Wat de deelnemers aten, mochten ze zelf weten. Hierin hoefden ze dus geen aanpassingen te doen. Wel werd er na het avondeten niet meer gesnoept.

Minder trek

Aan het einde van het experiment vulden de deelnemers een enquête in. Hieruit bleek dat degenen die hun eettijden hadden aangepast. na verloop van tijd minder aten, omdat ze minder trek hadden en ze minder momenten hadden om te snacken. Volgens de onderzoekers moet er echter meer onderzoek worden gedaan om te achterhalen of een langere vastperiode bijdraagt aan meer vetverlies.

Voor het slapen

Volgens diëtiste Samantha Cassetty is het een goed idee om te experimenteren met je eettijden, voornamelijk in de avond. “Je moet je lichaam de kans geven je eten te verteren voor het slapengaan”, vertelt ze in Metro. Zorg er in elk geval voor dat je een paar uur voordat je naar bed gaat, stopt met eten. Hierdoor zul je beter slapen en houd je je gewicht onder controle.

Verzadigd

Ook zou volgens de diëtiste de dag moeten beginnen met een stevig ontbijt en zou je ook rijk moeten lunchen. Hierdoor voorkom je dat je gedurende de dag trek krijgt en naar snacks gaat grijpen. Bovendien ben je dan ‘s avonds sneller verzadigd, waardoor een lichte maaltijd voldoende is. Cassetty’s motto als je wilt afvallen? “Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar.”

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws