In slaap vallen op de bank is niet zo onschuldig als je denkt

Je kunt het maar beter weten.

Slapen bank

Je hebt van die mensen met wie je nog geen tien minuten een film aan het kijken bent, of ze liggen alweer naast je te snurken op de bank. Guilty? Klinkt grappig en onschuldig, maar dat is het niet altijd.

Hoge bloeddruk

Dames, geen paniek. Jullie kunnen voorlopen lekker op de bank in slaap blijven doezelen. Voor mannen is het een ander verhaal. Bij hun zou het namelijk kunnen wijzen op gezondheidsproblemen.

Japanse onderzoekers onderzochten wat voor effect je bedtijd kan hebben op je bloeddruk. Uit het onderzoek bleek dat vooral mannen die ‘s avonds snel moe waren en dus op de bank in slaap vielen, een te hoge bloeddruk hadden. Dit geldt overigens niet voor vrouwen, die hadden hier namelijk helemaal geen last van.

Kwaliteit

Uit onderzoek kwam naar voren dat mannen met een te hoge bloeddruk gemiddeld 18 minuten eerder in slaap vielen dan de mannen met een normale bloeddruk. Ook was de kwaliteit van slaap bij de mannen met een hogere bloeddruk veel slechter. Zo onschuldig is het slapen op de bank dus niet…

Je hoeft je niet meteen zorgen te maken als je vriend regelmatig naast je in slaap valt op de bank, maar mocht je het niet vertrouwen dan is een bezoekje aan de dokter nooit een verkeerd idee.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • iStock