Waarom Thailand de ultieme winterzonbestemming is

De winter is een tijd van kou, korte dagen en een gebrek aan zonlicht. En hoewel sommigen het heerlijk vinden om knusse avonden bij de haard te vertoeven, is er een groeiende trend om juist in deze periode naar zonnige bestemmingen te reizen. Wil jij de kou ontvluchten? Dan moet Thailand deze winter op je bucketlist staan!

Thailand

The Land of Smiles

Thailand betovert niet alleen met zijn tropische stranden, maar ook met een rijk cultureel erfgoed dat het 'land van de glimlach' een unieke charme verleent. Of je nu gefascineerd bent door eeuwenoude tempels, koninklijke paleizen, authentieke levensstijlen, wellness-tradities, diverse kunstvormen of de heerlijke Thaise keuken, Thailand biedt alles voor een onvergetelijke reis. Als je deze winter de kans krijgt om Thailand te bezoeken, zijn hier vijf absolute must-do’s.

Must see: ontdek Sukhothai

Verken de historische oorsprong van Thailand in Sukhothai, de eerste hoofdstad van het koninkrijk Siam, opgericht in de 13e eeuw. Deze stad, beroemd om zijn prachtige tempelruïnes en paleizen van baksteen, lateriet en zandsteen, is een waardevol deel van de Thaise geschiedenis. De verfijnde boeddhabeelden hier vertegenwoordigen de ‘kunstschool van Sukhothai’. Het historische park van Sukhothai, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, biedt een schilderachtige fietsroute langs oude tempels, omgeven door majestueuze bomen.

Tourism Authority of Thailand

Tip: Verken de ambachtelijke werkplaatsen rondom het historische park waar je kunt kennismaken met lokaal handwerk, zoals pottenbakken en handgeschilderd keramiek.

Must try: ervaar Muay Thai

Muay Thai, ook wel Thaiboksen genoemd, is een vechtkunst die vuisten, ellebogen, knieën en scheenbeenderen gebruikt als wapens. Deze indrukwekkende kunstvorm is zowel een sport als een culturele traditie. Muay Thai staat bekend om zijn fysieke intensiteit en gezondheidsvoordelen, zoals verbeterde cardio, gewichtsverlies en verhoogd zelfvertrouwen. Overal in Thailand zijn Thaibokskampen die openstaan voor buitenlandse bezoekers.

Tourism Authority of Thailand

Tip: Veel hotels met fitnessfaciliteiten bieden Muay Thai-sessies aan met professionele trainers. Beginners en ervaren vechters zijn allemaal welkom om deze sport uit te proberen.

Must buy: doe jezelf een Thaise massage cadeau

Thailand is een paradijs voor wellnessliefhebbers. De traditionele Thaise massage, erkend door UNESCO als immaterieel erfgoed, biedt een unieke ontspannen ervaring. Deze massage maakt gebruik van handpalmen en vingers om langs energielijnen te drukken en te wrijven, en omvat vaak yoga-achtige houdingen. Aan het eind van de sessie kan een gestoomde kruidenbal worden gebruikt om warmte en geur te verspreiden, wat bijdraagt aan ontspanning en welzijn.

Tourism Authority of Thailand

Tip: Voor een authentieke ervaring kun je de massageschool in de Wat Pho-tempel in Bangkok bezoeken. Als de school vol is, zijn er ook andere filialen in de buurt.

Must seek: dompel je onder in het indrukwekkende dansdrama Khon

Khon is een traditioneel Thaise gemaskerd dansdrama dat scènes uit het Ramakien (Ramayana) vertelt, het epische verhaal over de strijd tussen goed en kwaad. Dit prestigieuze theaterstuk wordt geprezen om zijn elegante choreografie, gezongen poëzie, Thaise orkest en schitterende kostuums. Khon wordt beschouwd als de meest heilige vorm van theatrale kunst in Thailand en is onlangs door UNESCO erkend als immaterieel erfgoed.

Tourism Authority of Thailand

Tip: Met een ticket voor het Grand Palace in Bangkok krijg je gratis toegang tot een Khon-voorstelling in het Koninklijk Theater Sala Chalermkrung.

Must taste: proef de smaakvolle Thaise keuken met Tom Yam Goong

De Thaise keuken staat bekend om zijn evenwichtige smaken en gezondheidsvoordelen. Tom Yam Goong, een pittige garnalensoep met limoen, vissaus en chilijam, is een perfect voorbeeld. Deze soep bevat een mengsel van verse kruiden en groenten die zorgen voor een explosie van smaken en een verfrissende ervaring.

Tourism Authority of Thailand

Tip: In Bangkok zijn verschillende Thaise restaurants bekroond met Michelin-sterren. Probeer een van deze restaurants voor een culinaire ervaring van wereldklasse.

Met deze vijf onmisbare ervaringen wordt je reis naar Thailand een onvergetelijk avontuur, vol cultuur, avontuur en verrukkelijke smaken!

Featured
  • Tourism Authority of Thailand