6 typische signalen dat je een avondmens bent

Ben jij iemand die het liefst geen wekker zet en pas na de lunch een beetje op gang komt? Grote kans dat jij jezelf een avondmens mag noemen. Herken je de volgende punten als geen ander? Dan win jij die titel zéker!

avondmens

De ochtend is je minst favoriete dagdeel

Natuurlijk is dit eerste signaal een echte inkopper: vroege ochtenden zijn gewoon niet voor jou weggelegd als avondmens. Je vindt het moeilijk om vroeg wakker te worden en voelt je vaak slaperig tijdens de ochtenduren. Het liefst begin je je dag rustig, zonder prikkels of drukte om je heen. Zogenaamde ochtendmensen kunnen je irriteren met hun opgewekte gedrag en geklets, terwijl jij nog wakker moet worden. Het liefst voer je geen gesprek voordat je hebt gedoucht, gegeten en een uurtje uit het raam hebt gestaard.

Je komt 's avonds tot leven

Naarmate de dag vordert, merk je dat je actiever en productiever wordt. Je voert taken creatiever en efficiënter uit zodra de zon onder is, en vaak doe je je beste werk in de late uurtjes. Ook sociaal gezien plan je het liefst in de avond tijd met je geliefden, waardoor je misschien zelfs de voorkeur hebt voor vrienden die ook avondmensen zijn.

Je geniet van de stilte van de nacht

Hoewel er veel nachtuilen zijn, trekt de meerderheid zich toch terug zodra het donker wordt. Dat maakt de wereld een stuk stiller, iets waar jij enorm van geniet. Of je nu gaat opruimen, nog wat werk afmaakt of helemaal opgaat in een goed boek, de stilte en het tijdstip zijn voor jou perfect om bergen te verzetten.

Een 9-5 baan is niet voor jou weggelegd

Elke dag braaf om 9 uur op kantoor verschijnen is voor jou een enorme opgave. Je bent immers later op de dag het meest productief, en die vroege wekker maakt je alleen maar chagrijnig. Waarschijnlijk voel je je beter en presteer je meer als je je eigen schema kunt volgen. Je begint liever wat later en werkt dan langer door.

Je blijft vaak veel te laat wakker, zelfs als je de volgende dag vroeg op moet

Ondanks dat je weet dat je wekker vroeg gaat, blijf je toch te lang wakker. Je zit nog vol energie, en zelfs als je vroeg naar bed zou gaan, lig je waarschijnlijk nog uren naar het plafond te staren voordat je eindelijk in slaap valt. Heel vervelend, want zo houd je de vicieuze cirkel van laat slapen en met moeite opstaan in stand.

Je bent kampioen in snoozen

De kans is groot dat je minstens vijf wekkers zet als je vroeg moet opstaan. Elke keer als de wekker gaat, druk je op snooze en draai je je nog even om. Ondanks dat je weet dat je daardoor uiteindelijk moet haasten, kun je het niet laten. Wist je trouwens dat snoozen verslavend werkt? Ons lichaam maakt serotonine aan wanneer we in slaap vallen, wat ons kalmeert en een gelukkig gevoel geeft. Elke keer dat je op snoozen drukt, krijg je dat gevoel opnieuw. Vandaar dat we zo graag snoozen!

Lifestyle
  • Quest, Fem-Fem
  • Adobe Stock