Zet deze planten in je slaapkamer voor een betere nachtrust

Niet alleen je matras, beddengoed en gordijnen maken je slaapkamer tot de perfecte plek om te slapen; ook andere objecten in deze ruimte kunnen invloed hebben op de kwaliteit van je nachtrust. Planten kunnen verrassend veel effect hebben op je slaapkwaliteit. Wij zetten de beste keuzes voor je op een rijtje.

planten

Planten

De kans is groot dat je woonkamer is aangekleed met mooie accessoires en planten, maar waarom zou je ze tot daar beperken? Planten hebben naast een esthetische functie namelijk ook talloze andere eigenschappen die echt de moeite waard zijn. Zo hebben sommige soorten stressverminderende en luchtzuiverende eigenschappen.

Orchidee

Behalve dat deze plant prachtig is, heeft deze kleurrijke plant ook nog eens hypoallergeen en luchtzuiverend. De plant is klein en is daarom perfect geschikt als je wat kleiner woont.

NL Beeld

Lepelplant

Geen groene vingers? Geen probleem! De lepelplant is een snel tevreden plant, en heeft een hoge transpiratiesnelheid die kan helpen de lucht te bevochtigen en de luchtstroom te verbeteren.

NL Beeld

Varen

Varens zijn ook ontzettend sterke luchtreinigers, dus voor een fijne schone lucht tijdens je schoonheidsslaapje is een varen in de slaapkamer heel goed geschikt. Een grote bonus is dat varens goed gedijen in minder lichte omgevingen zoals slaapkamers, wat hen helpt de grond vochtig te houden.

NL Beeld

Lavendel

Misschien heb je al eens gehoord dat bodylotion, douchegel of essential oil van lavendel ontspannend werkt, maar wist je dat de plant de beste manier is om tot rust te komen? Sterker nog, de geur van deze kleurrijke plant zou zelf je slaapkwaliteit verbeteren.

NL Beeld

Lucky Bamboo

Behalve planten die de luchtkwaliteit verbeteren, zijn er ook planten die qua energie een goed effect zouden hebben op je woonomgeving: ook wel feng shui genaamd. Dit is een oude Chinese praktijk die probeert de energie in een ruimte te balanceren en te verbeteren om welzijn en harmonie te bevorderen. Dit wordt gedaan door het zorgvuldig plaatsen van meubels en decoraties, en het gebruik van kleuren en vormen om een positieve energieflow te creëren. Een van de beste planten voor feng shui is deze lucky bamboo, die geluk in je huis zou moeten brengen.

NL Beeld

Sansevieria

Deze mooie plant wordt ook wel vrouwentong genoemd. De plant heeft eveneens de eigenschap om de lucht te reinigen, maar kan ook bijdragen aan een beter slaapklimaat door zuurstof te produceren, vooral 's nachts.

NL Beeld

Engelse klimop

Of je het nu over je nachtkastje hangt of in een hangende pot plaatst, Engelse klimop is een uitstekende keuze voor de slaapkamer. Deze hangplant staat bekend om het aanmaken van zuurstof en het absorberen van binnenluchtvervuilers zoals formaldehyde en ammoniak.

NL Beeld

Dus hup, op naar het tuincentrum om nieuwe planten in te slaan! Staat niet alleen leuk, maar is ook nog een boost voor je gezondheid én een vleugje feng shui-magie in huis. Dat klinkt goed, nietwaar?

Lifestyle
  • Adobe Stock