Recept: vegan ontbijttaartjes met granolabodem

Zondag is het Moederdag en dat moet gevierd worden met een lekker ontbijt. Of je nu je (schoon)moeder, een andere ouder of jezelf in het zonnetje wilt zetten, Happy in Shape deelt deze week verschillende recepten waarmee het gegarandeerd genieten wordt! Vandaag: vegan ontbijttaartjes met granolabodem.

Ontbijttaartjes

Tijdens Moederdag mag een goed ontbijt natuurlijk niet ontbreken en hoe leuk is het daarvoor iets nieuws te proberen dit jaar? Happy in Shape tipt supervrolijke ontbijttaartjes waarmee je moeder niet alleen verrast, maar ook opvrolijkt. Aan de slag!

Ingrediënten

(voor acht taartjes)
75 gram ongebrande en ongezouten noten
175 gram havervlokken
1 tl kaneel
50 ml agavesiroop
5 el Blue Band Iedere Dag vloeibaar
1 tl vanille-extract
300 gram kokosyoghurt
1 kiwi, in partjes
100 gram aardbeien, in plakjes
50 gram blauwe bessen

Extra nodig
8 mini taartvormpjes met een uitneembare bodem

How to prepare

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 2. Doe de noten in een keukenmachine en maal ze fijn. Verplaats de gemalen noten naar een kom en voeg hier de havervlokken en kaneel aan toe. Roer het geheel door elkaar. 3. Voeg vervolgens de agavesiroop, Blue Band vloeibaar en vanille-extract aan toe. Roer het geheel door elkaar en verdeel de granola over de taartvormpjes. 4. Bak de granolabodems 15-20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. 5. Haal de granolabodems wanneer ze afgekoeld zijn uit de vormpjes, vul de taartbodems met kokosyoghurt en garneer met kiwi, aardbeien en blauwe bessen.

Voor meer (moederdag)recepten, klik hier.

Beeld: Blue Band

Laatste nieuws