doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Vaderdagrecept: bagels met zelfgemaakte tonijnsalade

Aanstaande zondag is het Vaderdag. Wil je je (schoon)vader, kennis, partner of goede vriend die dag in het zonnetje zetten? Happy in Shape tipt deze week verschillende recepten waarmee je een smakelijk cadeau op tafel tovert. Vandaag: bagels met zelfgemaakte tonijnsalade.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Bagel tonijnsalade

Koken voor Vaderdag

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Moeite met het vinden van een geschikt vaderdagcadeau? Maak het jezelf niet te moeilijk en ga lekker kokkerellen. Want zeg nu eerlijk: iedereen wordt toch graag verrast met een goed gerecht? En extra fijn: je profiteert er zelf ook van als je je vader deze lunch vader cadeau doet. Iedereen blij!

Ingrediënten

voor 4 personen
4 sesam bagels
3 zoetzure augurkjes
1 blikje tonijn op water
1 avocado
½ rode ui
¼ komkommer
100 gram uitgelekte kikkererwten
20 gram kiemgroente
50 ml Becel Olie Blend met Olijfolie
1 el citroensap
½ tl mosterd
1 eidooier
rode chilivlokken, naar smaak
zout en peper

How to prepare

1. Snijd de rode ui en augurk in kleine blokjes van ongeveer 5 mm en snijd de komkommer in plakjes. Haal de tonijn uit blik en laat uitlekken. Haal de tonijn vervolgens met een vork uit elkaar. 2. Doe de eidooier, het citroensap en de mosterd in een kom en roer met een garde los. Voeg langzaam Becel Olie Blend met Olijfolie toe en klop het geheel met de hand tot een romige mayonaise. 3. Snijd de avocado in blokjes en prak het vruchtvlees met een vork. Voeg de zelfgemaakte mayonaise toe aan de avocado, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. 4. Voeg de tonijn, kikkererwten, rode ui en augurk toe aan het avocado-mayonaisemengsel en roer goed door. Breng op smaak met rode chilivlokken. 5. Halveer en toast de bagels en bestrijk het snijvlak met zelfgemaakte tonijnsalade en garneer met plakjes komkommer en kiemen. Serveer direct!

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');