doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Recept: chocolade booster jar

Eerder deelden we dat Milka jouw hulp inroept om de nieuwe chocoladesmaak te bedenken. Om inspiratie op te doen, konden inwoners van Amsterdam begin september gratis chocoladegerechtjes bestellen. Die kans gemist? Je kunt ze nu zelf maken!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Boosterjar

Zoete recepten

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Herinner je je dit bericht nog? Milka schakelt jouw hulp in om de nieuwe chocoladesmaak te bedenken en om je op weg te helpen, liet het merk drie chocoladegerechtjes samenstellen door patissier Jurgen Koens. In die dishes komen ingrediënten uit de actie terug.

Nu deelt Milka de recepten en kun je het lekkers dus zelf maken!

Romantisch, ontspannen of actief

De drie gerechtjes zijn bedoeld voor verschillende typen avonden. Zo is er een gerecht voor op een romantisch moment, maar ook voor een actieve game night of juist een ontspannen avondje. Voor ieder wat wils dus.

Onze favoriet is het gerechtje voor een game night, want die past het best bij een actieve sportavond. Dit gerechtje ook proberen? We delen het recept.

Stappenplan

Stap 1: de compote met banaan en zoute karamel:

100 gram suiker
10 gram water
2,5 gram zeezout 2 gr gemalen zwarte peper
50 gram kokosmelk of gewone melk
125 gram banaan in blokjes gesneden

1. Doe het water, zout, peper en suiker in de pan. 2. Kook het zonder te roeren tot het goudbruin karameliseert. 3. Blus al roerende af met de melk en kook 1 keer al roerende terug op. Neem de pan van het vuur. 4. Voeg de banaan blokjes toe en zet het direct koud.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

Stap 2: de opklopbare Milka alpenmelk ganache montée

60 gram slagroom (A)
15 gram suiker
70 gram milka alpenmelk chocolade
150 gram slagroom (B)

1. Verwarm slagroom A met de suiker tot 80 °C. Haal van het vuur en roer de chocolade erdoor tot deze volledig is opgelost. 2. Voeg de slagroom B toe en roer dit glad. Dek af met keukenfolie en zet minimaal 4 uur koud. 3. Klop de massa op met een mixer tot deze mooi luchtig is. Doe dit in een spuitzak.

Stap 3: top het af met Milka alpenmelk chocolademousse zonder slagroom

50 gram eidooier (gepasteuriseerd) verkrijgbaar bij AH of Jumbo
100 gram alpenmelk chocolade Milka
100 gram eiwit (gepasteuriseerd (verkrijgbaar bij AH of jumbo))
5 gram oploskoffie

1. Smelt de chocolade au bain-marie in een kom op een pan met warm water. 2. Voeg de dooier toe en roer door. 3. Doe het eiwit in een kom, voeg de oploskoffie toe en klop het eiwit luchtig, zodra het eiwit luchtig is voeg je beetje bij beetje de suiker toe tot deze volledig is opgelost. (Dit kan je checken door even te proeven, als je nog iets hoort knarsen is de suiker nog niet opgelost). 4. Spatel de gesmolten chocolade langzaam door het opgeklopt eiwit tot deze mooi luchtig en glad is.

Opbouw

1. Schep een lepel compote onder in het glas. 2. Spuit hierop de ganache montée. 3. Spuit hierop dan de mousse en zet direct koud voor minimaal 2 uur. 4. Werk het geheel dan af met twee bananen chips en wat knetterparels.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');