doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Getest door de redactie: De ASICS NOVABLAST™-schoen

Hoofdredacteur Hilde Veeren is, met haar deelname aan diverse marathons, fanatiek hardloopster. Zij is altijd opzoek naar de beste hardlooptools en dus kwam de nieuwste hardloopschoen van ASICS als geroepen. Na verschillende testrondes vertelt ze of je deze juist wél of niet moet aanschaffen...
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Getest door de redactie: De ASICS NOVABLAST™-schoen

In top conditie

De eerste keer dat ik ging hardlopen liep ik gewoon op oude gympies. Ik kreeg last van mijn knie en mijn zwakke enkels waren ook niet zo blij. Zoveel jaar later weet ik natuurlijk wel beter. Een goede schoen is beter voor je hele lichaam. Ze vangen de schokken op als je neerkomt op asfalt, ze zorgen ervoor dat je voeten goed afrollen en ze beschermen je enkel. Dat je ook beter gaat rennen door schoenen wist ik heel lang niet. Geloofde ik eigenlijk ook niet. Want dat rennen dat moest je toch vooral zelf doen? Nou, inmiddels weet ik ook dat ik met de ene schoen sneller ren dan met de andere en heb ik een favoriete schoen voor korte en voor lange afstanden.

Next level

De afgelopen weken testte ik de nieuwe ASICS NOVABLAST™-schoen en dit is wel echt next level. De schoen is superlicht, maar het beste is de zool. ASICS zegt er zelf het volgende over: “Deze lichtgewicht schoen is voorzien van ons nieuwe FLYTEFOAM™ Blast-tussenzoolschuim voor een energieke veerkracht bij elke stap. De buitenzool en tussenzool van de NOVABLAST™-schoen zijn ontworpen om het energieke gevoel van de FLYTEFOAM™ Blast-technologie te bevorderen, waardoor een trampoline-effect ontstaat dat je nog beter vooruit helpt.”

Trampoline-effect

Nou en dat klopt. Je merkt het al als je de schoenen gewoon even aanhebt in huis. Je wordt als het ware opgeveerd bij elke stap die je zet. Tijdens het rennen wordt dit effect nog eens extra versterkt. Alsof je bij elke stap wordt gelanceerd naar de volgende stap. Extra plus: de schoenen zijn voorzien van reflecterende details, waardoor ze in de schemering - die ineens sneller komt dat je denkt - voor goede zichtbaarheid zorgen. Het bovenwerk is van zacht mesh gekaakt, waardoor voeten niet oververhit raken. Daarbij zitten de schoenen super comfortabel en kan ik me zomaar voorstellen dat je ze ook lekker draagt tijdens een wandeling, stedentrip (ooit weer) of gewoon naar de supermarkt. Wij zijn fan!

Voor €140 ervaar je de NOVABLAST™ zelf. Bekijk ze hier in de webshop .