doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');
@media (max-width: 679px){#fig-614969d866c1f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614969d866c1f img{#fig-614969d866c1f img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-614969d866c1f img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614969d866c1f img{#fig-614969d866c1f img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

Recept: plantaardige champignon Pilav

Guilty pleasure recept: Kinder Bueno & Nutella cupcakes met chocolade ganache

Geloof ons, dit wil je.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-614969d86a756 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614969d86a756 img{#fig-614969d86a756 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-614969d86a756 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614969d86a756 img{#fig-614969d86a756 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-614969d86a756 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614969d86a756 img{#fig-614969d86a756 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-614969d86a756 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614969d86a756 img{#fig-614969d86a756 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Kinder bueno nutella cupcakes

Jaaa, het is zondag en dat betekent dat er een nieuw guilty pleasure recept voor je klaarstaat. Vandaag op het menu: Kinder Bueno & Nutella cupcakes met chocolade ganache. Yum!

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Ingrediënten

CUPCAKES:
97 gram ongezouten boter
275 gram witte basterdsuiker
3 grote eieren
175 gram meel
100 gram cacaopoeder
1 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
240 milliliter karnemelk
80 milliliter plantaardige olie
1 eetlepel vanillepasta

GANACHE:
350 gram Nutella
250 milliliter double cream/dubbelroom (warm)
Knapperige chocoladeballetjes
30 gram Nutella (warm)

NUTELLA BOTERCRÈME FROSTING:
400 gram ongezouten boter (zacht)
500 gram poedersuiker
250 gram Nutella
2 theelepels vanille-extract
6 eetlepels double cream/dubbelroom

Recept

Verwarm de oven voor op 150 ºC.

Meng de boter en de suiker met een handmixer samen in een grote kom.

Klop vervolgens de eieren erdoor en meng goed.

Zeef nu de meel, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder en zout erdoor en meng alles goed door elkaar.

Giet de karnemelk, plantaardige olie en vanillepasta in een kom of maatbeker en roer dit goed. Giet bij het droge mengsel in de grote kom. Meng dit met een spatel tot een romig beslag. Er mogen nog enkele klontjes in zitten.

Schep het beslag in de cupcakevormpjes en zet deze in de oven. Bak 25-27 minuten.

Maak nu de chocoladeganache. Meng de Nutella met de warme double cream. Voeg hier de knapperige chocoladeballetjes aan toe en meng goed.

Gebruik een cupcake-uitsteker of een mes om het midden van de cupcake te verwijderen. Giet hier de ganache in.

Maak de Nutella-frosting. Klop de boter tot deze zacht en romig is. Voeg de poedersuiker toe en klop dit er op een lage stand door. Klop vervolgens nog zo’n 8-10 minuten op een hoge stand. Voeg de Nutella toe en meng dit door elkaar. Meng de double cream en vanille erdoor. Tot slot, voeg de warme Nutella toe.

Versier de cupcakes nu met de Nutella-frosting en garneer met een Kinder Bueno-stukje en de chocoladeballetjes.

Enjoy!

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');