Zo kom je gemakkelijk van acne-littekens af

De natuur heeft soms gewoon een beetje hulp nodig

Zo kom je gemakkelijk van acne-littekens af

Ben je ein-de-lijk van die (jeugd)puistjes af, zit je opgescheept met littekentjes. Gaan ze niet vanzelf weg, of wil je het proces voor een egale huid wat versnellen? Help de natuur dan een klein handje met onderstaande tips en je littekens verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

1. Gebruik producten met vitamine C 

Vitamine C is niet alleen goed voor je weerstand, maar ook voor de huid. Het is een zuur dat ontstekingsremmend is en vermindert pigmentvlekken. Een serum of een crème met vitamine C doet daarom wonderen tegen littekens in het gezicht. 

2. Ga af en toe naar de schoonheidsspecialist 

De schoonheidsspecialist geeft je huid een oppepper speciaal op maat gemaakt voor het type huid en de conditie daarvan. Een peeling of een (fruit)zuurbehandelingen zijn bijvoorbeeld goed voor het verwijderen van dode huidcellen en het aanmaken van nieuwe cellen. Als je eens in de paar weken gaat, zul je zien dat je huid steeds mooier wordt. 

3. Gebruik genoeg zonnebescherming 

De zon kan het herstellingsproces van de huid vertragen. Ook kan de zon pigment activeren waardoor de littekens duidelijker naar voren komen. Als je het dagelijks goed beschermd tegen de zon met een spf, zal het de huid mooier maken en ook zal het rimpels tegengaan. 

4. Olie 

Een huidolie kan de huid kalmeren en herstellen. Gebruik niet te veel, want dat kan weer voor nieuwe puistjes zorgen. Een goede tip is om een paar druppeltjes olie met de dagcrème te mengen of aanbrengen voor het slapen gaan, dan kan het de hele nacht goed intrekken. 

Lees ook: Zo blijft Kate Moss in shape 

Bron: NSMBL, Beeld: iStock