5 natuurlijke manieren om van rugpijn af te komen

En daar zijn geen pijnstillers voor nodig!

5 natuurlijke manieren om van rugpijn af te komen

Heb je vaak last van pijn of een zeurend gevoel in je rug, maar wil je eigenlijk geen pijnstillers of medicijnen meer slikken? Dan is er voor jou eindelijk een oplossing. Dit zijn de 5 natuurlijke oplossingen tegen rugpijn, en misschien zijn ze op de langere termijn nog wel effectiever ook! 

1. Yoga 

Uit een onderzoek in de Annals of Internal Medicine is gebleken dat wanneer mensen met rugpijn drie maanden lang elke week een yogales nemen, sneller van hun rugpijn afkomen dan mensen die dit niet nemen. Yoga helpt te ontspannen, spieren te strekken en gewrichten soepel te maken waardoor rugpijn sneller verholpen wordt. 

2. Strekken 

Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat strekken ook goed helpt tegen rugpijn. Met strekoefeningen rek je alle grote spiergroepen die allemaal in verbinding staan met de rug. 

3. Massage 

Wees goed voor jezelf! Door een massage te nemen worden vastzittende spieren losgemaakt en gaan pijnlijke knopen weg. Daarnaast geeft een massage rust bij stressvolle periodes, wat ook goed is tegen rugpijn. 

4. Een goede houding 

Als je lang in de verkeerde houding zit, bijvoorbeeld op kantoor, kan er regelmatig rugpijn optreden. Zorg daarom dat de tafel of het bureau en de stoel op de juiste hoogte zijn afgesteld. Ook last van je nek? Zorg dan ook dat het computerscherm op je juiste hoogte is afgesteld. 

5. Acupunctuur

Vind je het idee van naalden in je lichaam niet fijn? Als je veel last hebt van rugpijn, moet je je daar misschien even overheen zetten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat acupunctuur een zeer effectieve manier is om rugpijn tegen te gaan. 

Lees ook: Dit is de reden waarom je minder slaap nodig hebt wanneer je ouder wordt 

Bron: Health, Beeld: iStock