Door dít te drinken heb jij de beste spieropbouw

En nee, het is geen eiwitshake!

Door dít te drinken heb jij de beste spieropbouw

Uit recent onderzoek van University of Connecticut's Department of Nutritional Sciences is gebleken dat niet eiwitshakes of sportdranken maar chocolademelk beter is voor spieropbouw. Maar hoe zit dat eigenlijk?

Goed, beter, best

Na het sporten hebben de spieren proteïnen en koolhydraten nodig. In chocolademelk zit precies de samenstelling die de spieren op dat moment nodig hebben. De stoffen die in chocolademelk zitten blijken veel beter te worden opgenomen dan sportdranken of eiwitshakes. Het onderzoek is gedaan bij acht jonge mannen die allemaal 45 minuten moesten hardlopen. De helft van de mannen kreeg na het sporten een halve liter vetvrije chocolademelk en de andere helft sportdrank. In beide dranken zitten evenveel calorieën. Na een paar uur werden bloed en een stukje spier bij de mannen afgenomen. 

Test

Uit deze test bleek dat de mannen die chocolademelk dronken, meer synthese van proteïnen in de spieren hadden. Ook geven de suikers in de chocolademelk een energieboost, net als bij de koolhydraten in de sportdrank. Daarnaast zijn de calcium, magnesium en natrium uit de chocolademelk goed voor het lichaam wanneer er is gesport. 

Ook is uit het onderzoek gebleken dat de mannen die voor het sporten chocolademelk dronken, langer door konden sporten dan de mannen die sportdronk kregen. 

Lees ook: Zo kom je zonder pijnstillers van je hoofdpijn af 

Bron: Gezondheidsnet, Beeld: iStock