Van deze voedingsmiddelen krijg je géén calorieën binnen

Dat klinkt vast als muziek in de oren!

Van deze voedingsmiddelen krijg je géén calorieën binnen

Voedingsmiddelen zonder calorieën? Was het maar waar. In sommige van de voedingsmiddelen zitten echter wel héél weinig calorieën, waardoor je meer calorieën verbrandt wanneer je erop kauwt, dan dat je binnenkrijgt als je ze eet. Dat moet vast klinken als muziek in de oren! Hier komen ze: 

1. Appels 

Bevatten 47 calorieën per 100 gram. Zoals het oude, Engelse gezegde luidt: "An apple a day keeps the doctor away". En dat kan misschien wel kloppen. Appels zitten boordevol vitaminen, waaronder vitamine C, maar ook vitamine A wat weer heel goed is voor het hart. 

2. Abrikozen

Bevat 12 calorieën per abrikoos. Deze vrucht helpt tegen beroertes en hartaanvallen, bevatten veel vitamine C en vezels. 

3. Asperges

Bevatten 6 calorieën per asperge. Ze zitten vol met antioxidanten, vezels en vitaminen zoals A, C en E. 

4. Bieten 

Bevatten 36 calorieën per 100 gram. Bieten zijn een bron van ijzel en bevatten ook nog eens veel antioxidanten. Daarnaast verlaagt het de bloeddruk en zou het kunnen helpen tegen dementie. 

5. Broccoli 

Bevat 33 calorieën per 100 gram en is één van de meest gezonde groenten die er bestaan. Het is een bommetje vol vitamine C en K en vezels. Het zou heel goed helpen bij het bestrijden van kanker. 

6. Selderij 

Bevat 2 calorieën per stick. Selderij bevat voornamelijk water, en daarom verbrand je meer calorieën door het te kauwen dan dat je binnenkrijgt. 

7. Cranberries 

Bevatten 15 calorieën per 100 gram. Cranberries zitten helemaal vol met vitamine C, en helpen als geen ander tegen een blaasontsteking. 

8. Komkommer 

Bevat 6 calorieën per stukje van 3 centimeter. Bevat voornamelijk water en helpt om giftige stoffen uit je lichaam te spoelen en je te hydrateren. 

9. Boerenkool 

Bevat 33 calorieën per 100 gram. Boordevol vitaminen en mineralen. Geen wonder dat deze groente een hype is in Amerika! 

10. Citroen

Bevat 3 calorieën per schijfje. Nog een bommetje van vitamine C! En door te kauwen verbrand je wederom meer calorieën dan je binnenkrijgt. 

Lees ook: De appendix (uiteinde van de blindedarm) blijkt tóch een belangrijke functie te hebben 

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock