Skate away: Skeeleren en schaatsen zijn dé perfecte workouts

Je hoeft maar naar de strakke lichamen van Ireen Wüst of Sven Kramer te kijken en je bent om

Skate away: Skeeleren en schaatsen zijn dé perfecte workouts

Je hoeft maar naar de strakke lichamen van Ireen Wüst of Sven Kramer te kijken in die nietsverhullende schaatspakken en je weet: die sport doet wat voor je! Dus... scoor een kek paar skates en zoek het gladde asfalt op. Of een ijsbaan nu het nog kan! 

Win-win-win-situatie

Bij skaten gebruik je je hele lichaam om snelheid te maken. Het is een intensieve workout die veel van je core vraagt. Je buik- en rugspieren worden dan ook hard aan het werk gezet, terwijl je tegelijkertijd je bovenbenen en billen traint. Dag squats en crunches, hello skates en ronde billen! Omdat het een cardio- sport is, worden ademhaling en hartslag nog verder opgezweept: je werkt dus meteen aan een ijzersterke conditie. Met een uur skaten verbrand je 560 calorieën, ongeveer net zoveel als met een uur hardlopen.

Lekker gezond

Gewicht verliezen was nog nooit zo leuk! Dankzij de vloeiende bewegingen is skaten bovendien een goede vervanging voor hardlopen, omdat de gewrichten minder intensief worden belast. Sterker nog: het is een uitstekende manier om knieën en enkels te versterken. Je kunt het bovendien combineren met social time voor vrienden of er juist meditatie in de natuur van maken door alleen op pad te gaan. En het mooie is: omdat je het buiten doet, krijg je ook nog eens een gezonde blos op je wangen.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor schaatsen, waarbij je je wielen inruilt voor ijzers. Als je geluk hebt zijn de meeste ijsbanen nog een tijdje open, dus sla je slag! 

Lees ook: Body Secrets met... Zimra Geurts 

Beeld: iStock