Eerste hulp bij Aften: Dit moet je doen bij die gemene witte plekjes in je mond

Zeg maar snel gedag tegen die pijnlijke wondjes

Eerste hulp bij Aften: Dit moet je doen bij die gemene witte plekjes in je mond

Heb jij ooit wel eens een blaar in je mond gehad die enorm veel pijn deed bij het eten, drinken, praten en/of tandenpoetsen? Als het een witte blaar is, is er een grote kans dat je te maken hebt met aften. Aften kunnen in de wangen en op het tandvlees ontstaan en gaan als je mazzel hebt met een paar dagen weer weg. Maar wat kun je eigenlijk doen om te zorgen dat deze gemene plekjes sneller weg gaan? 

Aften kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. Zo zou het kunnen komen door schommelingen in de hormoonspiegel, een vitaminetekort en een verslechterd immuunsysteem. Hieronder vijf huis-tuin-en-keuken-middeltjes die jij gewoon in huis hebt en die wel eens goed zouden kunnen helpen tegen aften! 

1. Magere kwark

Waarom weten we niet helemaal, maar kwark kan in sommige gevallen goed helpen tegen een afte. Smeer wat magere kwark op je afte en laat dit een paar minuten intrekken. De volgende dag merk je als het goed is al resultaat. 

2. Tea tree olie 

Tea tree heeft een ontsmettende werking. Doe hier een paar druppeltjes van op een wattenstaafje en breng dit aan op de afte. Als je dit een aantal keer per dag doet kan het verlichting bij de pijn. 

3. Papaja 

Volgens Snuggerd werkt het kauwen op een stuk papaja tegen de pijn bij aften. 

4. Aloë vera 

Spoel met het sap van een aloë vera-plant en het zal een verzachtende werking hebben. 

5. Baksoda 

Een beetje baksoda op de afte en hij zou als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

Deze trucjes zijn allemaal niet wetenschappelijk bewezen, maar wellicht wel het proberen waard?

Lees ook: 7 x fruitige detoxdrankjes om fit en gezond te blijven

Bron: Snuggerd, Beeld: iStock