Eerste hulp bij winterblues

Last van een winterdip? Hierna niet meer!

Eerste hulp bij winterblues

De winter is in volle gang en het is weer ijskoud buiten. Voel jij een winterdipje opkomen? Deze 5 tips zijn jouw eerste hulp bij winterblues, zodat je die donkere dagen stralend doorkomt!

Bye bye winterblues 

1. Beweging 

Zorg voor voldoende beweging, het liefst buiten. Een half uurtje is genoeg om een mentale oppepper te krijgen. Je hoeft je niet in het zweet te werken, een flinke wandeling met of zonder hond is al prima. 

2. Bloedsuiker 

Pas op voor dips in je bloedsuikerspiegel. Te veel suiker geeft even een piek en dus een rush, maar daarna knalt je bloedsuikerspiegel naar beneden en voel je je nog lustelozer. Eet dus gezond en regelmatig. 

3. Leuke dingen doen 

Doe dingen die je leuk vindt en waar je voldoening uit haalt. En als je nergens zin in hebt, doe dan de dingen die je normaal gesproken wel heel leuk vindt. Zodra je actief bezig bent, krijg je meer energie en daar word je weer vrolijk en ondernemend van. 

4. Schrijven 

Schrijf elke dag drie dingen op waar je blij mee bent of dankbaar voor bent. Je lieve familie, trouwe beste vriendin of uitdagende werk. Door deze positieve woorden zwart op wit te zetten, houd je het goede gevoel langer vast. 

5. Plannen maken 

Maak plannen. Boek een weekendje weg, plan een feestje, nodig mensen uit voor een etentje. Zo heb je iets om je op te verheugen en gaat de tijd (en dus de winter) sneller voorbij. 

Lees ook: Winterdipje? Van deze voedingsmiddelen word je pas écht blij

Beeld: iStock