Wetenschappers hebben een nieuw orgaan bij de mens ontdekt

Groot nieuws voor de medische wereld

Wetenschappers hebben een nieuw orgaan bij de mens ontdekt

Er is een grote ontdekking gedaan op het gebied van de wetenschap. Er is namelijk een nieuw orgaan ontdekt in het menselijk lichaam. Het orgaan heet het 'mesenterium' en blijkt zich in het maag-darmstelsel te bevinden. 

Ontdekking

Eeuwenlang dachten onderzoekers dat het mesenterium uit verschillende delen zou bestaan, maar uit nieuw onderzoek van de Ierse onderzoeker J. Calvin Coffey is gebleken dat het één geheel is. De functie van het orgaan blijft raadselachtig. Coffey zegt er het volgende over: "Deze vondst opent een heel nieuw gebied voor de wetenschap. We hebben al de anatomie en de structuur van het orgaan ontleed, nu moeten nog te weten komen wat de eigenlijke functie ervan is. Eens je weet wat de functie van dit orgaan is, kan je ook achterhalen wanneer het mesenterium niet normaal functioneert en bepaalde ziektes vaststellen." 

Hoe ziet het eruit? 

Maar hoe ziet het "nieuwe" orgaan er eigenlijk uit? Het is een soort dubbele plooi van het buikvlies dat zich in de buikholte bevindt. Het hecht de darmen aan de onderbuik en houdt op deze manier alles op z'n plek. In de naslagwerken van geneeskundestudenten wordt vanaf vandaag een update geplaatst van de ontdekking, zodat zij voortaan leren dat het mesenerium een orgaan op zich is. Het menselijk lichaam heeft nu 79 organen. 

Benieuwd hoe dit orgaan eruit ziet? Klik dan hier

Lees ook: Een duurzamer en gezonder alternatief voor de tampon: De menstruatiecup 

Bron: HLN.be. Beeld: iStock