Zo voorkom je met je voeding een opgeblazen gevoel

En ja, dat kan ook van gezonde producten komen!

Zo voorkom je met je voeding een opgeblazen gevoel

Een opgeblazen gevoel ontstaat door overtollige darmgassen die zich ophopen in de darmen. Dit kan komen door verschillende factoren, waaronder je levensstijl en voedingspatroon. Dit kan ook weer leiden tot het vasthouden van vocht, waardoor je buik nog meer uitzet. Maar wat kun je hier tegen doen? 

Gezond, gezonder, gezondst

Om een opgeblazen gevoel en een opgezette buik tegen te gaan, zul je goed moeten bewegen en ook de juiste dingen moeten eten. Met de juiste voedingsmiddelen kun je al veel goeds doen. Wat je allemaal moet eten? "Wat je in ieder geval niet moet eten zijn bewerkte voedingsmiddelen met veel vet, suikers en andere zoetstoffen. Zij zijn één van de grootste boosdoeners voor een opgezette buik. Wel moet je veel water drinken, zodat de vochtbalans in het lichaam goed blijft. Daarnaast kun je soepen maken van verse groenten zoals komkommer en asperges, maar gebruik daarbij niet te veel zout," zegt diëtist Sophie Jaffe. 

Snel een platte buik

Toch zijn er ook gezonde producten die een opgeblazen kunnen moeten geven. Als je snel in bikini of een strak jurkje moet verschijnen, kun je abrikozen, spruitjes en bloemkool dan ook beter vermijden. Wat moet je nog meer vermijden om een opgeblazen gevoel door darmgassen te vermijden? Hieronder een overzichtelijk lijstje met voedsel dat je beter kunt vermijden 24 uur voor je in bikini of een strak jurkje moet verschijnen. 

1. Bonen

2. Kaas

3. IJs

4. Pasta 

5. Linzen

6. Chips 

7. Frisdrank

8. Alcohol 

9. Bewerkt vlees

Lees ook: Je kunt beter kort slapen dan helemaal niet 

Bron: Women's running, Beeld: iStock