8 x eten dat je buik platter maakt (en meer energie geeft)

Heb jij deze dingen al in je dieet zitten?

8 x eten dat je buik platter maakt (en meer energie geeft)

We hebben de feestdagen weer gehad, dus voorlopig hoeven we niet meer in strakke feestjurkjes te verschijnen. Wel kunnen we ons alvast voorbereiden op het bikini-seizoen, want daar is nu nog ruim genoeg de tijd voor. Bij een bikini hoort natuurlijk een strakke buik en die krijg je natuurlijk niet zonder er iets voor te doen. Moeilijk hoeft dat echter helemaal niet te zijn! 

Foodie

Je zou al een veel plattere buik kunnen krijgen als je een aantal dingen in je dieet aanpast. Hieronder daarom een rijtje met dingen die je kunt eten om een plattere buik te krijgen. Enne, het werkt echt! 

1. Groene groenten 

Het eten van groene groenten helpen om je darmen in beweging te houden. Dit komt omdat ze rijk zijn aan vezels, en vezels is een toverwoord als het gaat om een platte buik. Denk hierbij aan broccoli, groene bonen en boerenkool. 

2. Meergranenbrood 

Als je snelle koolhydraten eet, zoals witbrood, zal je bloedsuikerspiegel ineens erg stijgen. Vervolgens maakt je lichaam adrenaline en cortisol aan om alles weer in evenwicht te brengen. Dit zorgt ervoor dat er vet wordt opgeslagen rond de middel. Als je overgaat op meergranen alternatieven zal de energie langzaam vrijkomen, wat beter is voor de bloedsuikerspiegel en ook nog eens langer een verzadigd gevoel geeft.

3. Vis 

In vis zitten proteïnen van hoge kwaliteit en verlangzamen het proces waarbij eten wordt verteerd. Hierdoor zullen de suikerlevels in het bloed stabiel blijven en krijg je meer energie.  

4. Kaneel

Kaneel is een goede vervanger voor suiker. Als er iets is waar je mee moet stoppen is het wel met suiker. Als je kaneel aan je dagelijkse kopje latte toevoegt zul je de suiker vast niet eens missen! 

5. Eieren 

Eén van de meest belangrijke aminozuren die de mens nodig heeft, zit in eieren. Dit aminozuur kan je helpen om gewicht te verliezen en het bloedsuikerlevel stabiel te houden. Daarnaast zorgt het ervoor dat het lichaam geen overbodig vet gaat opslaan. 

6. Walnoten 

Het eten van walnoten is ontzettend goed voor het krijgen van een platte buik. Dit komt omdat het goede vetten bevat die de spijsvertering een extra boost geven. 

7. Probiotica 

Probiotica zijn goede bacteriën die de spijsvertering helpen om het voedsel af te breken. Dit zorgt er weer voor dat er geen gasvorming ontstaat, waardoor je buik dus platter is.

8. Citroenen

Een citroen zit bomvol vitamine C, maar kunnen ook de vochtbalans herstellen waar je een opgezet gevoel van zou kunnen krijgen. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een plattere buik. Een glas water met citroen doet dus echt wonderen! 

Lees ook: Zo krijg je een platte buik zonder dieet of sporten 

Bron: Marie Claire UK, Beeld: iStock