6 redenen waarom stoppen met alcohol je beste voornemen is

Wegen al deze voordelen op tegen het afzien?

6 redenen waarom stoppen met alcohol je beste voornemen is

Het nieuwe jaar is alweer begonnen en dat betekent dat de goede voornemens weer nageleefd mogen worden. Een veel voorkomende goede voornemen is dat mensen (voor een bepaalde tijd) stoppen met alcohol. Dit is niet eens zo’n slecht idee, want stoppen met het drinken van alcohol brengt heel wat voordelen met zich mee!

Getting healthy

 1. Je valt af

  In alcohol zitten ontzettend veel calorieën. Het is dan ook logisch dat je wat zult afvallen als je stopt met alcohol. In bier zitten bijvoorbeeld tussen de 120 en 160 calorieën en in rode wijn 123.
 1. Je wordt minder snel ziek

  Als je veel drinkt, zul je vast gemerkt hebben dat je weerstand niet op z’n best is. Dit komt omdat alcohol bepaalde eiwitten uitschakelt die virussen en bacteriën normaal uit het lichaam zouden verweren.
 1. Je vruchtbaarheid neemt toe

  Kinderwens? Dan zou je misschien moeten proberen om te stoppen met het drinken van alcohol. Alcohol zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de eisprong wordt afgeremd, de rijping van de eicel wordt belemmerd en dat het transport van de zaadcellen wordt verstoord.
 1. Je huid wordt mooier

  Naast dat alcohol uitdrogend werkt, kan het ook zorgen voor grauwigheid en onzuiverheden. Dat wil je natuurlijk niet! 2. Je slaapt beter

  Je valt dan misschien sneller in slaap als je een drankje op hebt, maar voor je nachtrust doet het weinig goeds. Je lichaam is in de nacht namelijk bezig om alcohol af te breken en komt daardoor niet goed tot rust. Ook blijf je in een ondiepe slaap hangen, waardoor je je rust ook niet goed kunt pakken. Daarom ben je meestal ook vroeg wakker na een avondje stappen, omdat je vooral ondiep hebt geslapen.
 1. Je lever kan even herstellen

  Je lever heeft het zwaar te verduren tijdens de feestdagen. Daarom is het verstandig om even een adempauze voor je lever in te lassen, zodat het kan herstellen, en zich weer kan focussen op andere gifstoffen uit je lichaam.

Bron: HLN.be, Beeld: iStock