Niet voldoende water drinken = meer kans op obesitas

Wie niet voldoende water drinkt, heeft meer kans op obesitas. Weer een reden om geen frisdrank meer te kopen en te kiezen voor een glas water!

Niet voldoende water drinken = meer kans op obesitas

Weer een reden om geen frisdrank meer te kopen en te kiezen voor een glas water. Volgens een nieuwe studie, gepubliceerd in Annals of Family Medicine, kan uitdroging effect hebben op je taille.

Uit de studie blijkt dat mensen die niet voldoende gehydrateerd zijn een hoger gewicht hebben en meer kans hebben op obesitas. Hier zijn twee verklaringen voor:

1. Als je water drinkt, heb je een voller gevoel

Uit onderzoek blijkt dat als je water drinkt voor het eten, je meer afvalt.

2. Als je kiest voor water i.p.v. frisdrank neem je minder calorieën in

Hierdoor kom je veel minder snel aan. Uit een onderzoek, dat eerder dit jaar gepubliceerd werd, blijkt dat mensen die zeven keer 250 ml water op een dag drinken, 205 calorieën minder innemen dan mensen die vier keer 250 ml water drinken.

Maar...

Volgens CNN zijn er ook studies die aantonen dat je juist kan aankomen door water te drinken. De hoeveelheid water die je moet drinken om je lichaam gehydrateerd te houden, hangt namelijk af van je gewicht en andere factoren zoals het klimaat waarin je leeft of de activiteiten die je doet. Dat je gehydrateerd blijft, betekent dus niet altijd dat je afvalt.

Lees ook:

Bron: goodhousekeeping.com