Kurkuma is goed voor je gezondheid én uiterlijk

Het specerij kurkuma is ontzettend populair op dit moment. Het goud-gele poeder wordt al eeuwen gebruikt bij Ayurvedic behandelingen. Lees hier waarom

Kurkuma is goed voor je gezondheid én uiterlijk

Het specerij kurkuma is ontzettend populair op dit moment. Het goud-gele poeder wordt al eeuwen gebruikt bij Ayurvedic behandelingen. En dit is waarom:

Het geeft je huid een gloed

Volgens Melissa Kanchanapoomi Levin, een dermatoloog in New York, helpt kurkuma het immuunsysteem reguleren en vermindert het huidontstekingen. Uit recent onderzoek blijkt dat als er kurkuma toegevoegd is aan een moisturizer, je minder fijne lijntjes en rimpels hebt.

Het is een natuurlijke detox

Met een hete kop kurkuma thee kun je alle giffen in je lichaam verwijderen. Volgens Susan Tuckeret van 'Green Beat Life' is het een bloedzuiveraar.

Het houdt verkoudheden tegen

Kurkuma bevat curcumine, een sterke antioxidant. Antioxidanten neutraliseren schadelijke vrije radicalen die gezonde cellen in het lichaam kapot maken. De volgende keer dat je een griepje voelt aankomen, weet je dus wat je te doen staat.

Het helpt bij het afvallen

Het specerij verbetert de insuline weerstand en is goed voor je metabolisme.

Het is goed voor je hersenen

Uit een onderzoek, dat gepubliceerd werd in de 'Journal of Psychopharmacology', blijkt dat kurkuma ontstekingen kan verminderen en de bloedstroom kan verbeteren waardoor je hersenen beter functioneren.

Lees ook:

Bron: Women's Health