Dit zegt je profielfoto over je persoonlijkheid

Geef toe: het eerste wat je doet als je iemand vindt op social media is de profielfoto bestuderen. Een foto zegt immers veel over iemands persoonlijkh

Dit zegt je profielfoto over je persoonlijkheid

Geef toe: het eerste wat je doet als je iemand nieuw vindt op social media is zijn of haar profielfoto goed bestuderen. Een foto zegt immers veel over iemands persoonlijkheid. Héél veel. 

Om dat laatste te bewijzen analyseerden onderzoekers van de University of Pennsylvania de profielfoto's van 60.000 Twitter-gebruikers. Ook vroegen ze 429 mensen een persoonlijke enquete in te vullen. Dit kwam er uit:

Als alleen je gezicht erop staat...

...dan ben je gewetensvol. Er is een reden waarom je niet koos voor een groepsfoto: je probeert ouder en volwassener over te komen. Je geeft de voorkeur aan gepland gedrag en zelfdiscipline. Waarschijnlijk is je profielfoto ook licht, kleurrijk en natuurlijk.

Als er een groep mensen op staat...

...dan ben je extravert. Het is misschien niet de beste foto, maar wat maakt dat uit als al jouw favoriete mensen erop staan? Je ziet er vaak jeugdig uit op foto's en gaat om met mensen die net zo YOLO zijn als jij.

Als de foto kleurrijk is...

...dan ben je aangenaam gezelschap. Waarschijnlijk lach je ook altijd op foto's. De kwaliteit van je foto is waarschijnlijk niet zo goed, maar het beeld straalt positiviteit uit.

Als de foto zwart-wit is...

...dan ben je neurotisch. Je keuze is het tegenovergestelde van kleurrijk, dus waarschijnlijk ben je een tikkeltje emotioneel en af en toe negatief.

Als je foto kunstig is...

...dan ben je open. Je showt meestal je gezicht niet en als je dat wel doet, maak je een statement. Deze unieke keuzes laten zien dat je intellectueel bent en openstaat voor nieuwe ervaringen.

Lees ook:

Bron: goodhousekeeping.com