Vollere wenkbrauwen krijg je zó

Of je ze nu zelf kaalgeplukt hebt of gewoon niet gezegend bent met een brow à la Brooke Shields: met deze 5 tips worden je wenkbrauwen een stukje voll

Vollere wenkbrauwen krijg je zó

Of je ze nu zelf kaalgeplukt hebt of gewoon niet gezegend bent met een brow à la Brooke Shields en Cara Delevingne: met deze 5 tips worden je wenkbrauwen een stukje voller.

1. Stop met epileren

Dat kan er in het begin wat onfortuinlijk uitzien, want je wenkbrauwhaartjes kunnen natuurlijk kriskras teruggroeien. Maar houd vol en heb geduld. Tip: haal de meest verdwaalde haartjes weg en laat je wenkbrauw beetje bij beetje breder worden, zodat het iets minder opvalt. Duurt wat langer, zelfde eindresultaat.

2. Exfolieer

Klinkt gek, je wenkbrauwen exfoliëren, maar het stimuleert de haargroei. Gebruik voor het exfoliëren een zachte tandenborstel en maak kleine ronde bewegingen.

3. Gebruik een olie of conditioner

Er zijn tal van oliën en conditioners te vinden die je wenkbrauwen goed verzorgen. Houd je het graag simpel en natuurlijk? Pure castorolie en arganolie kunnen al wonderen doen.

4. Gebruik een groeiserum

Kost meestal wel wat, maar er wordt dan ook wel heel lovend over gesproken… Een paar populaire kandidaten: RevitaBrow Advanced wenkbrauwserum (€ 89,95 via Bol.com) en M2 Beauté Eyebrow Renewing Serum (€ 119,34 via Ici Paris XL).

5. Fake it 'til you make it

Teken, poeder en shape je weg naar perfectie. Voor het meest natuurlijke resultaat gebruik je twee kleuren: maak de stukjes waar haar zit voller met een lichte kleur en vul de kale plekjes in met de wat donkerdere kleur. Blend er een mooi geheel van en eindig met een gel om alles op zijn plek te houden. Als het goed is, heb je dankzij tip 1 t/m 4 steeds een beetje minder hulpmiddelen nodig…

Lees ook: