Wijn drinken helpt afvallen

Wijn drinken helpt afvallen. Maar voordat je die fles rode wijn op je nachtkastje zet, kun je beter eerst even het volledige artikel op Happy In Shape

Wijn drinken helpt afvallen

Wij hebben het beste nieuws ooit. Uit onderzoek blijkt dat een wijntje drinken voor het slapengaan je kan helpen met afvallen. Maar lees toch maar eerst even verder...

De stof resveratrol

Een studie van de Washington State University uit juli vorig jaar laat zien dat wijn en gewichtsverlies hand in hand gaan, dankzij de stof resveratrol. De samenstelling, die je vindt in rode wijn, helpt 'wit vet' te veranderen in 'bruin vet'.

Een andere studie uit 2012 laat zien dat een glas wijn drinken 's avonds het snacken tegenhoudt, waardoor je dus afvalt. Een opmerking: het onderzoek ging over bijen, niet over mensen.

Grijp niet meteen naar de fles

We begrijpen dat je nu meteen een fles rode wijn op je nachtkastje wil zetten, maar dokters zijn nog steeds niet zo positief over het drinken van wijn. Te veel alcohol heeft immers negatieve gevolgen voor je gezondheid. Bovendien zijn er ook andere en gezondere manieren om de positieve effecten van resveratrol te oogsten. Professor Min Du van de Washington State University legt uit:

Many of the beneficial polyphenols are insoluble and get filtered out during the wine production process. Instead snack on blueberries, grapes and strawberries, all of which are natural sources of resveratrol.

Bron: goodhousekeeping.com