6 musts voor een schoon huishouden

Geen stress meer bij een plots bezoek van de buurman. Met deze 6 musts voor een schoon huishouden kan jij iedereen ontvangen. Happy Cleaning!

6 musts voor een schoon huishouden

Geen stress meer bij een plots bezoek van de buurman, een verdwaald familielid of een verre vriend(in). Met deze 6 musts voor een schoon huishouden kan jij iedereen ontvangen.

Niet alles hoeft elke dag geboend te worden. Er zijn een aantal dingen die je gerust een paar dagen met rust kan laten. En of je het nu allemaal in een dag doet, of elke dag een klein klusje, dat is aan jou. Happy Cleaning!

1. Doe de was

Okay. Het zal vast niet je meest favoriete klusje zijn, maar het moet toch gebeuren. Helemaal omdat je de meeste items maar één keer kunt gebruiken (en je handdoeken max. drie keer). Om dit klusje wat makkelijker te maken, geeft Carolyn Forte, directeur van 'The Cleaning Lab' het volgende advies:

Als je dan toch wat extra ruimte hebt in je washok, zorg dan dat je verschillende wasmandjes neerzet. Eentje voor donkere en eentje voor lichte was. Dat scheelt weer een stap in je wasroutine.

2. Doekje door de keuken

Je oven, magnetron en vriezer kunnen er misschien wel wat gebruikt uitzien, maar dat maakt niet uit. Als je maar gewoon de etensrestjes en vingerafdrukken wegveegt. En dat is zo gepiept!

3. Afstoffen

Stof ziet er a) vies uit, en b) het kan ook schadelijk zijn voor je meubels. Carolyn vervolgt: "Stof kan schuren, en daardoor fijne krasjes veroorzaken als je er tegenaan wrijft." Een droge doek verplaatst de stof alleen, het is dus handiger om de doek nat te maken met een beetje allesreiniger en dan het stof weg te halen.

4. Stofzuigen

Nog voordat je kruimels ziet of verdwaalde haren van je huisdier, moet je al stof gezogen hebben. "Als je niet vaak de stofzuiger pakt, dan zakt het ergste vuil. Het minder zware vuil zit aan de bovenkant en dat zuig je dan alleen op. Pak vooral de plekken waar echt geleefd wordt, denk aan de woonkamer, de gangen en de slaapkamer."

5. Bad en douche

Vochtige en warme plaatsten zijn een broeiplek voor schimmel. Dus elke week moet je deze goed onderhanden nemen. En wat helemaal goed is, om na de schoonmaak even een droog doekje langs de muren te halen. Zoals je weet gaan vochtigheid, warmte en schimmel hand en hand. Dus wil je dat dat langer wegblijft: even een droog doekje als finishing touch.

6. Vergeet de rest van de badkamer niet!

Tja, er staat een wc, en dat maakt je badkamer een bron van bacteriën. En niet iedereen zal de deksel naar beneden doen bij het doorspoelen. Niet handig! Want zo benevel je de badmaker met vieze waterdeeltjes. En die komen soms wel 2 meter van de pot af. Gets. Dus altijd: bril & deksel naar beneden. En deze wekelijks ontsmetten!

Zelf aan de slag?

Bron: Goodhousekeeping.com