Dit vergeet jij bij het tandenpoetsen

Dit vergeet jij bij het tandenpoetsen... Je tong! Huh, wat? Ja, echt. Lees nu waarom je je tong moet poetsen en hoe je dat doet op Happy In Shape.

Dit vergeet jij bij het tandenpoetsen

Dit vergeet jij bij het tandenpoetsen... Je tong! Huh, wat? Ja, echt. Twee keer per dag je tanden poetsen, is heel hygiënisch. Maar nu blijkt dat we een erg belangrijke stap overslaan: het poetsen van onze tong.

Karen Coates, tand adviseur, vertelt wat er gebeurt met onze mond als we onze tong niet poetsen en wat de meest effectieve manier is om hem wel te poetsen.

Wat gebeurt er als je je tong niet poetst?

Je geeft bacteriën de kans om een laag te vormen op je tong en verhoogt de kansen op orale problemen, zoals een slechte adem.

Wat kun je gebruiken om je tong te poetsen?

Je tandenborstel. Sommige borstels zijn zelfs inclusief speciale tong poetsers aan de achterkant. Als je echter vindt dat dit niet genoeg is, kun je een tongschraper gebruiken. Tongschrapers zijn gemaakt van zacht, flexibel plastic waarmee je de laag bacteriën van je tong kunt schrapen.

Wat is de beste manier om je tong te poetsen?

Als je een tongschraper gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je de volledige tong schoonmaakt, zodat je zoveel mogelijk bacteriën wegkrijgt. Begin vanachter en werk naar voren. Poets niet te hard, want dat kan irritaties veroorzaken. Naast een tongschraper kun je ook mondwater gebruiken. Het maakt de tong natuurlijk niet volledig schoon, maar het helpt wel tegen een slechte adem.

Wanneer en hoe vaak moet je je tong schoonmaken?

 Zo vaak als je je tanden poetst: zeker 's avonds en minimaal een keer overdag. Zorg dat je het mondwater op een ander moment van de dag gebruikt, zodat je de effecten van een fluoride pasta niet weg wast.

Bron: goodhousekeeping.com