40 dagen zonder alcohol en snoep

40 dagen zonder alcohol en snoep. Zou jij het kunnen? Rozalynn S. Frazier, fitness editor bij Health.com deed het. Lees haar bevindingen op Happy In S

40 dagen zonder alcohol en snoep

40 dagen zonder alcohol en snoep. Zou jij het kunnen? Rozalynn S. Frazier, fitness editor bij Health.com, stopte veertig dagen lang met het drinken van alcohol en eten van snoepjes. Dat dit een slimme keuze is voor je gezondheid kunnen we allemaal wel bedenken. Het doen, is echter een ander verhaal. Maar waarom probeer je het eens niet? Niet geschoten is altijd mis. Maar voor je begint, moet je dit weten:

1. Er is geen sprake van afbouw. Je stopt meteen met alles. Je kunt het niet langzaamaan doen, want dat werkt simpelweg niet. Het is alles of niets.

2. Je krijgt druk van buitenaf. Er zullen vriendinnen zijn die zeggen: 'Kom op, dat ene wijntje kan toch wel?' Laat je niet verleiden en hou je aan je eigen normen en waarden. Ook al begrijpen anderen het niet, jammer dan.

3. Je moet leren faken. Op den duur word je er echt moe van om steeds te moeten uitleggen waarom je stopt met drinken. Neem daarom drankjes waaraan je niet kunt zien of er wel of geen alcohol in zit. Niemand die het merkt en je bent even van het gezeur af.

4. Het doet je lichaam echt goed. Rozalynn schrijft dat ze meer alert was, minder dipjes had en beter sliep. Dat willen we toch allemaal?

5. Na een week mis je het niet meer. Conclusie: als je dan toch zo goed bezig bent, kun je er net zo goed nog eens veertig dagen tegenaan gooien. Toch?

Bron: health.com