Real life: 'Mijn moeder is constant bezig met het gewicht van mijn dochter'

'Ze blijft me maar appen dat mijn dochter te dik is'

gewicht

Sinds Deborahs 15-jarige dochter Evy in de pubertijd zit, is ze een stukje zwaarder geworden. Deborah probeert haar dochter mee te geven dat ze mooi is zoals ze is, maar daar denkt Evy's oma anders over. Deborah heeft inmiddels zelfs behoorlijke ruzie met haar moeder omdat zij de kwestie maar niet wil laten rusten.

Gewichtstoename

“Sinds Evy in de puberteit zit, is ze behoorlijk wat aangekomen. Ze is een stuk zwaarder dan andere meiden van haar leeftijd en dat levert haar veel stress op”, begint Deborah haar verhaal op het forum Reddit. “Mijn dochter heeft daarom al allemaal rigoreuze pogingen gedaan om af te vallen. Zo at ze tijdens een week weg alleen maar een paar mueslirepen.” Deborah wil dat haar dochter een gezonde relatie met voeding krijgt en dat ze zich niet uithongert.

“Ik wil benadrukken dat mijn dochter hetzelfde eet als andere meiden van haar leeftijd. Ze eet gezond en beweegt ook regelmatig. Meiden op haar school zeiden laatst ook dat ze ‘een stuk groter is’ dan leeftijdsgenoten. Zulke opmerkingen maken haar heel onzeker.”

Proberen te accepteren

Ondanks dat Evy onzeker is over haar lichaam, probeert ze haar lichaam tegelijkertijd wel te accepteren. “Ze probeert vrede te hebben met hoe ze eruitziet en ze doet ook geen rigoreuze pogingen meer om snel af te vallen. Wel raakt ze van slag als mensen het plots over afvallen of aankomen hebben”, vervolgt Deborah.

De vrouw deelt dat ze het onderwerp afvallen daarom wil vermijden. Deborahs moeder houdt daar echter geen rekening mee. “Twee dagen geleden zei mijn moeder opeens tijdens het eten dat mijn dochter klein en redelijk dik is. Ze kwam daarom met het voorstel dat mijn dochter zich voor Weight Watchers of een ander programma kan aanmelden.”

Berichten

Deborah probeerde de opmerking van haar moeder te negeren, maar sindsdien appt haar moeder haar continu over dat haar dochter moet afvallen. “Ze appt me voortdurend over nieuwe manieren om af te vallen. Ik werd zo boos dat ik eruit flapte dat ze die manieren zelf maar eens moet proberen, omdat ze zelf ook niet dun is. Mijn moeder werd woedend en hing op.” Deborah heeft haar moeder sinds het voorval niet meer gesproken. Ze vraagt zich dan ook af of ze verkeerd heeft gehandeld. Wat vind jij?

Deborah is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder een anonieme gebruikersnaam.

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen, Reddit
  • Adobe Stock