Beginnen met hardlopen? Lotte van Leeuwen deelt tips voor een vliegende start

Altijd al gedroomd van het lopen van een marathon? Of wil je gewoon starten met hardlopen, maar weet je niet waar te beginnen? Fervent harloper Lotte van Leeuwen deelt tips and tricks om je te helpen een effectieve hardlooproutine op te bouwen, ondersteund door haar persoonlijke favoriete items.

Lotte van Leeuwen

Stel een helder doel

Het belangrijkste is volgens Lotte om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Dit geeft je richting en motiveert je om ergens naartoe te werken. Of je nu traint voor 5 kilometer, een halve marathon, of gewoon om fit te blijven; een concreet doel helpt je om gefocust te blijven.

Volg een schema

Een goed opgesteld trainingsschema helpt je om regelmatig te trainen en maakt van hardlopen een vast onderdeel van je routine. Consistentie is cruciaal, en een schema helpt je om deze vast te houden. Lotte biedt verschillende trainingsschema's aan op haar website, aangepast aan jouw specifieke doelen.

Heb geduld

Veel mensen verwachten direct resultaat, maar hardlopen vereist tijd en geduld. Het kan even duren voordat je vooruitgang merkt, dus blijf consistent en wees lief voor jezelf.

Geniet van je eigen proces

Vergelijk jezelf niet met anderen. Richt je op je eigen vooruitgang en waardeer de stappen die je maakt. Laat je niet afleiden door de prestaties van anderen en vier je eigen successen, hoe klein ze ook zijn.

Neem voldoende rust

Rustdagen zijn net zo belangrijk als je trainingen. Veel mensen proberen te snel vooruitgang te boeken, maar door rust te nemen, voorkom je blessures. Hardlopen kan belastend zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om te herstellen.

Kies lichte, comfortabele kleding

In de zomer is het belangrijk om lichte en luchtige kleding te dragen die comfortabel zit. Voor vrouwen is een goed passende sport-bh essentieel. Test je kleding door een stukje te rennen om er zeker van te zijn dat alles goed blijft zitten.

Investeer in goede hardloopschoenen

Laat je adviseren bij een speciaalzaak waar ze een loopanalyse kunnen doen, zodat je precies weet welke schoenen het beste bij je passen. Goede hardloopschoenen maken een groot verschil in je prestaties en comfort, en ze helpen om blessures te voorkomen. Bij Zalando vind je een brede selectie hardloopschoenen van merken zoals Nike, Adidas, Asics en PUMA.

"Het is belangrijk om je schoenen goed te testen. Loop ze in, zodat je voeten eraan kunnen wennen. Een goede hardloopschoen moet goed aansluiten en comfortabel zitten tijdens het rennen", adviseert Lotte.

Blijf gefocust op je doel

Blijf je doel in gedachten houden en wees trots op elke training die je afrondt. Varieer je trainingen, luister naar een podcast, of probeer nieuwe routes om het leuk te houden. Train met een buddy en houd je voortgang bij voor extra motivatie.

Lotte's favoriete merken op Zalando

Lotte houdt van merken als PUMA, Lululemon, en Born Living Yoga. PUMA biedt betrouwbare schoenen en creatieve, unieke kleding. Lululemon staat bekend om zijn hoogwaardige, lichte stoffen. Born Living Yoga heeft modieuze hardloopshorts met een goed zittend binnenbroekje in levendige kleuren. "Het kiezen van de juiste uitrusting kan een groot verschil maken in je hardloopervaring en Zalando biedt een breed assortiment aan hoogwaardige sportartikelen die je ondersteunen bij elke stap van je training", aldus Lotte.

Lotte's must-haves voor een fijne run

Lotte's essentiƫle items voor het hardlopen zijn compressiesokken, een goed zittende sport-bh, shorts met een stevig binnenbroekje dat niet opkruipt, en een mouwloos, ademend topje. Voor het bijhouden van je prestaties is een sporthorloge, zoals een van Garmin, ook een waardevolle toevoeging. De meeste van deze producten zijn tevens verkrijgbaar op Zalando. Klaar voor een vliegende start!

Fit
  • Spice/ Zalando