Je haar wassen met cola? Dit is het effect!

Het blijkt een wereldwijde hit te zijn. Zou jij het proberen?

Je haar wassen met cola? Dit is het effect!

Je haar wassen met cola? Het klinkt een beetje vies, maar toch doen heel wat mensen het. Zo liet model Suki Waterhouse weten fan te zijn. Maar wat doet het voor je haar? En wat is nou echt het effect?

Cola-douche

De cola zou ervoor moeten zorgen dat je haar minder slap is en een warrige structuur krijgt. De zuuroplossing in Coca-Cola zorgt er voor dat de schubbenlaag van het haar samentrekt, waardoor het kapsel er glanzender zal uitzien en de natuurlijke haarkrul versterkt wordt. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is twee flesjes cola en water om je haar mee uit te spoelen.

Test

Beautyblogger Ellko testte het uit en was heel tevreden! "Er is potentieel, mijn kapsel ziet er golvender uit dan normaal. Ik ga het niet kammen, want ik wil het resultaat niet verpesten", vertelt ze in haar filmpje. En wanneer ze toch de fohn erbij besluit te pakken, wordt het alleen maar beter. "Dit ziet er helemaal anders uit dan wanneer ik gewone shampoo gebruik. Het voelt droog aan, alsof ik een zoutspray gebruikt heb. Eerlijk? Ik wil dit wel vaker proberen, want het is makkelijker dan een krultang te gebruiken. En het is goedkoop, want het is cola."

Slecht plan

Maar is dat nou echt zo'n goed idee? Volgens haarstylist Adam MacClay niet... "Het hoge suikergehalte in Coca-Cola gaat je haar sowieso verknoeien. Met cola kan je roest van ijzer schrobben, het is echt geen goed idee om dat over je hoofdhuid te gooien."

Bekijk het resultaat hieronder:

Lees ook: Waarom je een lepel suiker aan je shampoo zou moeten toevoegen 

Bron: Grazia.nl, Beeld: iStock