Hou jij van gin & tonic? Dan is er een kans dat je een psychopaat bent

Deel dit vooral met je G&T-vriendinnen!

Hou jij van gin & tonic? Dan is er een kans dat je een psychopaat bent

Gin en tonic's worden steeds populairder en populairder. We ruilen zelfs massaal onze wijntjes in voor dit drankje. Maar volgens onderzoekers hebben G&T-liefhebbers opvallend meer psychopathische trekjes dan mensen die er niet van houden. Wait, what?

Psycho

Henry Rollings is expert op het gebied van psychologie en heeft tijdens zijn onderzoek ontdekt dat mensen die gin tonic drinken vaker psychopatisch gedrag hebben dan mensen die van een zoet drankje houden. Het zou namelijk zo zijn dat de bittere smaak gelinkt is aan kwade persoonlijkheidskenmerken. Het geldt trouwens ook voor andere bittere voedingsmiddelen, zoals koffie, pure chocolade en radijs. 

Maak je niet druk

Mensen die van bitter houden kunnen dan symptomen van psychopathie, narcisme en zelfs sadisme vertonen. Maar maak je niet druk, want niet alle psychopathische trekjes zijn slecht of om bang van de worden. Veel psychopaten zijn over het algemeen erg intelligent en stressbestendig. Daarnaast stellen ze dingen minder vaak uit, vatten dingen niet snel persoonlijk op en zoeken vaak naar een positieve oplossing. Dat is nog eens een geruststelling, zo voor het weekend! 

Lees ook: Waarschuwing: De groenteschappen raken leger en leger 

Bron: Ze.nl, Beeld: iStock