Dit is waarom je niet afvalt terwijl je wel sport

Heb je het idee dat je alle moeite voor niets doet? Dat kan hieraan liggen!

Dit is waarom je niet afvalt terwijl je wel sport

Sport je je suf en eet je volgens een gezond dieet, maar heb je het idee dat je niet afvalt? Alle moeite kan voor niets zijn als je onderstaande dingen verkeerd doet! 

- Je eet verkeerd

Afvallen heeft voor het grootste deel te maken met voeding, namelijk zo'n 80%. Sommige mensen zijn zo druk bezig met calorieën verbranden, dat ze niet goed opletten wat voor voeding ze tot zich nemen. Bekijk met een deskundige welk dieet er het beste bij jouw lichaamstype, spijsvertering en je levensstijl past. Als je veel krachttraining doet moet je namelijk weer wat meer koolhydraten eten, maar als je probeert om vet te verliezen kun je deze juist weer beter laten liggen. Snel een strakke buik zonder sporten of dieet? Klik dan hier

- Je eet te veel

Heb je je dieet al flink aangepast, eet je alleen nog maar gezonde dingen en val je evengoed niet af? Dan kan dat komen omdat je te veel eet. In gezond eten zitten namelijk ook gewoon calorieën. Probeer een balans te vinden tussen voldoende bewegen en goed eten. Eet bijvoorbeeld op vaste tijden of als je honger hebt, maar ga niet snacken als je je verveelt. Eet daarnaast ook langzaam en kauw goed op je eten. Zo heb je langer een verzadigd gevoel.

- Je doet te veel cardio 

Ja, cardio is onmisbaar in je workouts. Het is goed voor je hart, geeft een boost aan je spijsvertering en laat je zweten. Té veel cardio kan er echter voor zorgen dat er weinig tot geen spieren worden opgebouwd. Het is daarom belangrijk om ook aan krachttraining te doen, want spieren verbranden vet. 

- Je doet niet aan krachttraining

Zie het vorige puntje. Krachttraining is nodig om spieren te kweken, en spieren verbranden op hun beurt weer vet. 

Lees ook: Met dit ene ding kun jij je hele lichaam trainen 

Bron: Health, Beeld: iStock