Met dit ene ding kun jij je hele lichaam trainen

En ja, je hebt het gewoon in je kast liggen!

Met dit ene ding kun jij je hele lichaam trainen

Heb je geen zin om naar de sportschool te gaan, maar heb je thuis niet de goede hulpmiddelen liggen om te sporten? Maak je dan geen zorgen, want jij kunt vanaf nu een fullbody-workout doen met slechts een... handdoek!

Je hebt helemaal geen halters en gewichten meer nodig voor je thuistraining, want door deze drie oefeningen kun jij een goede training doen met slechts een handdoek. Pak je mooiste exemplaar dus maar uit de kast en let's go!

1. Vliegtuig 

Wat train je: Rug, armen, buik en billen. 

Hoe doe je het: Je gaat op je buik liggen met je armen en benen gestrekt. Rol de handdoek op en houdt deze tussen je handen voor je, waardoor je handen gestrekt op schouderbreedte komen. Til dan je romp, armen en benen op, van de grond. Haal de handdoek dan naar je borst en strek vervolgens de armen weer. Herhaal dit 12 keer. 

2. Lunges-variant

Wat train je: Schouders, buik, heupen, armen, billen en benen. 

Hoe doe je het: Leg de handdoek op de (gladde) vloer. Zet een been op de handdoek en vouw een andere handdoek weer tot een rol en hou deze vast zoals bij de vorige oefening. Schuif dan het been dat op de handdoek staat naar achteren en zorg dat je met je voorste been een hoek van 90 graden maakt. Op hetzelfde moment breng je de handdoek die je vast hebt naar je hoofd. Als je je benen weer bij elkaar zet, strek je je armen weer. Herhaal dit ook 12 keer.  

3. Roeien

Wat train je: Schouders, buik, billen en rug. 

Hoe doe je het: Rol de handdoek weer op en hou deze weer voor je uit zoals bij de vorige oefeningen. Met je bovenlichaam buig je nu naar voren, met de handdoek voor je uit en 1 been naar achteren. Het andere been blijft onder je staan. Trek de handdoek dan naar je toe en maak een soort roeibeweging. Vervolgens strek je de armen weer en herhaal je de handeling 12 keer. 

Toch gewichten gebruiken? Vul dan twee flessen met water of zand en je gewichten zijn klaar!

Lees ook: Zien: Deze personal trainer geeft naakt sportlessen 

Bron: HLN.be, Beeld: iStock