Onthuld: Onverwachte dingen die in je eten zitten

En ja, ook hele vieze, enge en ongewenste ingrediënten die je misschien nooit had willen weten!

Onthuld: Onverwachte dingen die in je eten zitten

Wanneer heb jij voor het laatst héél goed op het label van je voedingsmiddelen gekeken? Je kijkt misschien vluchtig of er e-nummers en suikers in zitten, maar echt diep in de materie gaat men zelden. En dat is misschien niet zo slim, want er kunnen hele vieze, enge en ongewenste ingrediënten in zitten waarvan jij misschien had gehoopt dat je het nooit had geweten!

- Magere yoghurt

In heel veel soorten yoghurt, en dan met name magere yoghurt, zit gelatine. Volgens dierenorganisatie PETA is gelatine gemaakt van botten, huiden en pezen van varkens en koeien die zijn gekookt in water. Ben je vegetarisch? Let dan maar even goed op dit ingrediënt!

- Suiker 

Niet al het suiker is van nature wit. Om het wit te maken gebruiken sommige bedrijven verkoolde botten van dieren als bleekmiddel.

- Bananen 

Bananen die niet in de biologische industrie zijn verbouwd worden vaak besproeid met een bestrijdingsmiddel dat onderdelen van zeedieren kan bevatten, waaronder schalen van garnalen en krabben. Toch maar voor biologisch gaan volgende keer?

- Rode zoetigheid

Rode snoepjes hebben hun kleur te danken aan een bepaald soort kevertjes, die worden gemalen tot er een rode substantie, die ontstaat nadat de beestjes zijn gekookt. 

- IJs 

In ijs kan het ingrediënt castoreum oftewel bevergeil zitten. Dit stofje is afkomstig uit de anale klieren van de bever. Ja. Het wordt gebruikt om het 'natuurlijke aroma' van vanille na te bootsen. 

Lees ook: 8 snacks die je helpen om af te vallen

Bron: Daily Mail, Beeld: iStock