Goed nieuws voor sporthaters: Beetje sporten is genoeg

Dit aantal benodigde minuten kun jij zelfs aan

Goed nieuws voor sporthaters: Beetje sporten is genoeg

Was "meer sporten" één van jouw goede voornemens, maar lukt het je maar niet om meer te sporten? En komt dat simpelweg omdat je een hekel hebt aan sporten? Dan is er voor jou nu eindelijk een oplossing! 

Anderhalf uur

Vanaf nu kun je weer verder met bankhangen, sporthaten en Netflixen, want uit recent Brits onderzoek is namelijk gebleken dat anderhalf uur sport al meer dan genoeg. Het onderzoek is gedaan bij 63.000 Britten, en gaat dwars door het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie in om meer te sporten. Je hoeft dus echt niet meer te sporten dan dat om een #fitgirl te zijn volgens het rapport. 

Doe maar gewoon

Bioloog en schrijver Midas Dekker is het eens met de conclusies van de Britse onderzoekers. "De conclusies van deze bollebozen verbaast mij absoluut niet. Dat het niet nodig is om iedere dag in kinderkleding naar een school te gaan waar je niets leert. Als je normaal beweegt, is die hele poppenkast niet nodig. Maar grappig dat dit nu wetenschappelijk bewezen is. Gewoon de fiets pakken, wandelen naar de supermarkt en af en toe even je tuintje harken. Of spelen met je kinderen... Dan beweeg je al zoveel dat je je lichaam niet extra hoeft te belasten." 

Lees ook: De ideale workout voor iedereen die een hekel heeft aan sporten 

Bron: Telegraaf, Beeld: iStock