Zijn koppels die samen drinken gelukkiger?

Volgens een nieuwe studie van de University of Michigan is alcohol drinken, terwijl je partner dat niet doet, slecht voor je relatie...

Zijn koppels die samen drinken gelukkiger?

De meeste mensen drinken liever met vrienden dan alleen. In je eentje thuis shotjes drinken is immers een beetje triest... En volgens een nieuwe studie van de University of Michigan is drinken, terwijl je partner dat niet doet, zelfs slecht voor je relatie. 

Onderzoekers interviewden 2700 getrouwde stellen over hun alcoholconsumptie. Iedere persoon beantwoordde vragen over hoe vaak hij of zij en zijn of haar partner drinken en hoe kritisch, veeleisend of geïrriteerd zij vinden dat hun partner is in het algemeen.

Dezelfde drinkgewoonten = gelukkige relatie

Uit de resultaten kwam naar voren dat koppels die dezelfde drinkgewoonten hebben gelukkiger zijn, dan koppels waarbij de een regelmatig drinkt en de andere altijd nuchter is. Koppels hebben meer problemen onderling als de een wel drinkt en de ander niet, zeker als het de vrouw is die drinkt.

Niet genoeg quality time

Toch hebben de problemen niets te maken met hoe veel iedere partner drinkt, alleen met het feit dat een van de twee helemaal niet drinkt. Een van de redenen waarom er meer problemen zijn, is dat de ongelijke drinkgewoonten betekenen dat je niet genoeg quality time met je partner spendeert.

Lees ook:

Bron: Women's Health