Dit is de échte reden waarom we op huwelijksreis gaan

Voor pasgetrouwden is een huwelijksreis het beste deel van een bruiloft. Logisch, maar heb je je ooit afgevraagd waar deze traditie vandaan komt?

Dit is de échte reden waarom we op huwelijksreis gaan

Voor pasgetrouwden is een huwelijksreis het beste deel van een bruiloft. De gedachte dat je op een romantische vakantie gaat met je nieuwe echtgenoot is uiteraard geweldig. Maar heb je je ooit afgevraagd waar deze traditie vandaan komt? 

De traditie is ontstaan in de negentiende eeuw in Groot-Britannië, maar is niet zo geweldig als die nu is. Pasgetrouwden gingen toen ook al samen op reis, maar bezochten vrienden en familie die niet aanwezig konden zijn op de bruiloft. Ze hadden dus helemaal geen tijd voor elkaar.

Waar komt het woord 'honeymoon' vandaan?

Er zijn verschillende theorieën. De eerste stamt af van een traditie uit de vijfde eeuw toen koppels mede dronken na hun eerste 'moon' als getrouwd koppel. De mede was een cadeau van hun gasten.

De tweede theorie komt uit de zestiende eeuw toen het 'hony mone' heette. De betekenis? Het koppel is misschien nu gelukkig, maar dat zal niet lang duren. Auch...

De moderne 'honeymoon'? Koppels hebben het tegenwoordig te druk om lang weg te gaan of hun budget laat het niet toe om een verre reis te maken. Ze wachten dus een tijdje met hun huwelijksreis zodat ze eerst nog wat kunnen sparen of kiezen voor een 'mini moon', een korte trip dichtbij huis.

Lees ook:

Bron: goodhousekeeping.com